Ikea klaagt horrorgame ‘The Store Is Closed’ aan

Ontwikkelaar Ziggy van indie-horror The Store Is Closed is door de advocaten van IKEA gesommeerd om visuele veranderingen aan te brengen in zijn spel. De overeenkomsten met de Zweedse meubelgigant zouden teveel zijn en hierdoor inbreuk maken op het handelsmerk.

The Store Is Closed
The Store Is Closed

The Store Is Closed is nog in ontwikkeling, maar IKEA viel over het, overigens succesvolle, Kickstarter-project. ‘Uw game bevat een blauw en geel logo met een Scandinavische naam voorop de winkel. Een blauw, vierkant gebouw, gele shirts met verticale strepen identiek aan het uniform van het IKEA-personeel. Een grijs pad dat door de winkel loopt, meubels die op IKEA-meubelen lijken en productbeschrijvingen die op IKEA-plakkaten lijken’, zo kreeg Ziggy te horen volgens Kotaku.

IKEA reageerde vervolgens desgevraagd op Kotaku. Ze zijn gevleid, maar moeten er ‘wel voor waken dat de IKEA-handelsmerken niet verkeerd toegepast worden’. De ontwikkelaar vertelt dat hij begrip voor de verzoeken heeft en dat hij het spel aan gaat passen. Maar hij geeft wel als kanttekening mee dat sommige ingame modellen standaard zijn en dat hij die zo aangeschaft heeft.

The Store Is Closed
En de medewerkers doen ook al een tijdje niet meer mee

Dit is niet de eerste keer dat de meubelgigant in een spel voorkomt. In Höme Improvisåtion kan je IKEA-achtige meubels bouwen, in Escape From Tarkov bestaat de map Interchange voor een deel uit de meubelzaak IDEA. Voor zo ver bekend is, heeft IKEA daar niets aan gedaan of nog rechtzaken tegen open staan.

The Store Is Closed

The Store Is Closed is in ontwikkeling voor PC. Een releasedatum is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Ikea klaagt horrorgame ‘The Store Is Closed’ aan”

Plaats een reactie