Komend weekend de 4e editie van Imagicon

Komende weekend vindt Imagicon 4.0 plaats. Een conventie door fans voor fans van fantasy, sciencefiction, comics en horror. Verwacht géén massale hallen waar je alleen maar blij uit kunt komen door je laatste zakgeld uit te geven, maar een gezellig evenement waar je in contact komt met andere fans en direct een gesprek aan kunt gaan met schrijvers en kunstenaars.

Hieronder de selectie van horror-gerelateerde onderdelen, voor het volledige programma met fantasy en sciencefiction kijk je op de website.

Lezingen/Workshops

Vang jouw monsters op papier!
 Thessa Blijleven – 10:30u zaal Bach 1
Ben jij een fan van enge beesten, gruwelijke creaturen, kortom: Houd jij van Horror? Vind je monsters geweldig en zou je dolgraag jouw eigen creaties tot leven willen brengen? Thessa helpt! Tijdens deze workshop leer je wat een monster nou eigenlijk eng maakt en hoe jij jouw monsters op papier kunt vangen. Het maakt niet uit of je beginnend tekenaar of professioneel kunstenaar bent, iedereen is welkom! Laten we er een monsterachtig mooie workshop van maken…Maximaal aantal deelnemers: 25

Ghostbusters 2016: What the heck?
Andre Hidding (Ghostbusters Dutch Division) – 16:30u zaal Bach 1
Ghostbusters 2016, wat is er toch gebeurd? Nog voor deze omstreden film te zien was in de bioscoop waren de meningen omtrent deze reboot al zwaar verdeeld. Na de première van de film leek het wel alsof de ergste kant van het internet naar boven kwam. Wat bezielde mensen om accounts aan te maken, alleen maar om downvotes te geven op de trailers? Klopt het dat de film ‘alleen maar’ gehaat werd door mannen vanwege de cast? En, aan de andere kant, heeft de film ook niet iets goeds gedaan voor de Ghostbuster franchise? Is er een nieuwe generatie fans opgestaan die de Ghostbusters een warm hart toedragen? Al dit en meer in dit panel!

Filmprogramma

In de zaal Bach 4 (gesponsord door Dirtees) is de hele dag een filmprogramma aan de gang en horrorliefhebbers kunnen vanaf 12u00 genieten van 14 korte horrorfilms!

12:00u: Blok 2 – Horror 1

 • Slime (Rob Ceus) – A man goes for a walk in the nearby forest and sees a meteor crashing down. He decides to take it home with him, which turns out to be a bad idea…
 • Shoes (Ray Kermani) – A young woman is haunted… by shoes!
 • Oppassen (Shariff Nasr)
 • Muil (Jasper Vrancken)

13:30u: Blok 3 – Horror 2

 • Salvatore (Maarten Groen) – Salvatore Luciano roest zijn laatste dagen in een Nederlands verzorgingstehuis, waar hij door zijn verzorger Stefan wordt getreiterd. Salavatores wraak is echter zoet en melancholisch.
 • The Death Car (Gijs Koene, Stef van Baarle) – Ergens in de jaren 90 is een stel op weg naar een verlovingsfeest, maar de reis erheen verloopt niet zonder incidenten…
 • Anna (Chris Roest) – When Anna arrives at her new place she tries to settle down.* Arrêt Pipi (Maarten Groen)5:58De roadtrip van Sarah en Bram neemt een onverwachte wending wanneer zij stoppen voor een plaspauze bij een tankstation in Wallonië.
 • Dying Light (Third Floor Media; Jim de Klerk) – Een slechtziende vrouw is bang voor het donker. Aansluitend Q&A door Daan Geuke

15:00u: Blok 4 – Animaties

 • Unaware of the Nightmare (Thomas Vanbrabant) – Horror has a face, and it’s not a friendly one.
 • en andere animaties zoals Cosmo Laundromat, Agent 327: Operation Barbershop, Ticking Away en (Otto).

16:30u: Blok 5 – Komische Horror

 • Pizzamonster (Julia Rombout) – Leon is verlaten door zijn vriendin. Moederziel alleen. Verwaarloost zichzelf. Bestelt pizza, maar krijgt het niet door zijn keel. Dan, op een nacht, smelten zijn tranen en de berg onopgegeten pizza samen tot een monster. Een vrouwelijk monster.
 • Gevlucht uit de hel (Sander van Dijk) – Een ‘giallo’ stijl filmtrailer over een fotograaf die verzeild raakt in een serie occulte moorden en geobsedeerd raakt met het vinden van de moordenaar.
 • Bovennatuurlijk (Thomas Vanbrabant) – We denken dat helden altijd maar voor iedereen klaar staan. Maar waarom zou je gratis de wereld redden?
 • Sandwitch (Jasper ten Hoor, Ivan Hidayat) – Gemeentewerkers Fred en Dave schieten tijdens hun pauze per ongeluk een heks neer, waarna hun problemen pas goed beginnen.

Imagicon Short Film Award

Daarnaast wordt er de Imagicon Short Film Award uitgereikt, kijk hieronder de genomineerden:

Click here to display content from Facebook.
Learn more in Facebook’s privacy policy.

Programma en tickets

Imagicon 4.0 vindt plaats op 26 januari in De ReeHorst, Ede. Het volledige programma vind je op Imagicon.nl.
Tickets kosten €7,50 (4-12 jaar) / €12,50 (13-17 jaar) / €17,50 (18 en ouder) online, maar aan de deur €2,50 extra. Enthousiast? Imagicon wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers, op dit moment zijn ze nog op zoek naar hulp.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie