Imagicon: nieuwe fanconventie op 29 maart in Ede

imagiconKomend weekend wordt er voor het eerst in lange tijd weer een conventie voor alle fans van SF, Fantasy, Horror en Comics georganiseerd in Nederland. Een groepje enthousiaste fans organiseert dit jaar de eerste Imagicon, vóór en door de fans. Ze willen met Imagicon een nieuwe jaarlijkse traditie vestigen voor de Nederlandse geeks, nerds, fanboys of fangirls.

Imagicon is niet alleen een beurs met standhouders, maar bovenal een conventie met activiteiten. Op Imagicon zijn alle fans welkom, of ze nu van films, lezen, cosplayen, gamen, shoppen, schrijven, grimeren, film maken, muziek, tekenen of nog wat anders houden. Er zijn workshops, films, panels, fora, wedstrijden en muziek. Maak kennis met verenigingen zoals de Stephen King Fanclub, het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction, de Doctor Who fanclub, the Dutch Garisson, Ghostbusters Nederland, SF Terra en vele anderen. Daarnaast is er ook nog een beursvloer waar je alles vindt wat in je straatje past.

Horror op de Imagicon

Hieronder een paar highlight uit het programma, natuurlijk is dit voornamelijk horror. Het volledige programma met ook sciencefiction en fantasy vind je op de website van Imagicon.

Lezing: Het belang van spannende verhalen – door schrijver Antonie Holslag
In deze lezing zal Antonie kijken naar het belang van spannende verhalen en hoe ze vaak op een metaforische manier grotere sociale en psychologische onderwerpen aan de kaak stellen. In wezen zoals science fiction dat ook doet, behalve dan dat het spannende verhaal meer op de menselijke geest is gericht. Er zal gekeken worden naar het verhaal achter het verhaal en hoe klassieke maar ook moderne boeken gecontextualiseerd kunnen worden.

Panel: Dracula is watje
Sinds de vampier zijn intrede heeft gedaan in de fictie, is er behoorlijk wat veranderd aan de formule van de bloedzuigende ondode. Was de vampier voorheen een lelijk monster of een monsterlijke charmeur, die alleen uit was op het bloed van de levenden, hij is nu verworden tot een broedende, onbegrepen ziel (soms inclusief glitterhuid). Gevaarlijk is hij allang niet meer. Waar is het toch fout gegaan?

Panel: Supernatural: Verhaal vs. Karakters
Supernatural begon als serie met drie seizoenen. Later werd dit uitgebreid tot vijf wegens succes. Nu zitten we al in het negende seizoen. Is dit vanwege goede scripts of door de geweldige karakters? Allebei? Geen van beide? Er doen zelfs geruchten de ronde dat er een spin-off in de maak is. Wat maak Supernatural zo populair, zelfs voor nieuwe kijkers?

Panel: The Walking Dead: Opgroeien met zombies
Wat maakt The Walking Dead nu zo anders dan andere series waarin zombies een prominente rol spelen? In het verleden is vaker geprobeerd dergelijke series van de grond te krijgen, maar een groot succes zijn ze nooit geworden. Komt het door de personages, door het feit dat de zombies eigenlijk op de achtergrond een rol spelen of doordat er gekeken wordt naar de psychologische gevolgen van bijvoorbeeld het als kind opgroeien in een wereld waar zombies echt zijn?

Film: Omega
De familie Bartels verhuist naar een mooie villa in de bossen en ze bouwt een nieuw leven op. Na de dood van de inwonende opa neemt het verhaal een vreemde wending. Is dit te wijten aan de financiële problemen of spelen bovennatuurlijke krachten een rol in de problemen van de familie? Het gaat van kwaad tot erger. Waar leidt dit alles uiteindelijk toe?

Imagicon zal plaatsvinden in Congrescentrum De ReeHorst in Ede. Alle informatie, ook de kaartverkoop, is te vinden op Imagicon.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie