Imagine 2021 opent met een dramafilm en sluit af met Alien on Stage

De openingsfilm van het 37ste Imagine Film Festival is New Order van de Mexicaanse regisseur Michel Franco. Het festival sluit af met de feelgood documentaire Alien on Stage.

In 2019 was Monos de openingsfilm van het Amsterdamse fantastisch film festival. Een prachtige film die een vreemde, vrede wereld laat zien. Maar voornamelijk een dramafilm en ik vind, zelfs na weerzien van de film, deze niet passen binnen het fantastische genre. Nu lees is over New Order die als ‘dystopische thriller’ het Imagine van dit jaar opent. De beschrijving en beschikbare online informatie lijken duidelijk te wijzen op een dramafilm met wellicht een klein dystopisch laagje, maar zie nog niet helemaal de link met het fantastische genre. De afsluitende docu Alien on Stage klinkt dan wel weer als een pareltje, hoewel het ook een beetje vreemd is.

New Order (2020) | Teaser | Naian Gonzalez Norvind | Diego Boneta | Monica del Carmen

De film New Order (Nuevo orden) speelt zich af tijdens een bruiloft in de kringen van de zeer rijken, terwijl buiten een volksopstand woedt. Als een voormalige werknemer de bruiloft bezoekt met een vraag om hulp, botsen de twee werelden hard op elkaar. De film is geregisseerd door Michel Franco.

Alien on Stage - The Documentary

Tien dagen later sluit het festival af met de Britse feelgood documentaire Alien on Stage van Danielle Kummer en Lucy Harvey. De film vertelt het verhaal van de amateurtheatergroep van buschauffeurs, die zich voor de jaarlijkse kerstproductie storten op Alien. Geen succes bij de lokale bevolking, maar een hit in de Londense West End. De transformatie van Ridley Scotts klassieker naar amateurtoneel is hilarisch, authentiek en ontroerend.

Het Imagine Film Festival vindt plaats van 7 tot en met 17 april, Lees hier welke films er eerder zijn aangekondigd.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie