Imagine Film Festival 2018 in teken van 200 jaar Frankenstein

Het grootste Nederlandse festival voor de fantastische film vindt in 2018 plaats van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april in EYE, Amsterdam. De 34e editie van het festival staat ook dit jaar weer in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films. Imagine Film Festival biedt in de hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat. Naast het filmprogramma zoomt het festival dit jaar onder andere in op thema’s als diversiteit voor en achter de camera en een grote variëteit aan vertelvormen waaronder virtual reality.

200 jaar Frankenstein

Ook zal het festival het 200-jarig bestaan vieren van Mary Shelleys roman ‘Frankenstein’. Het volledige programma wordt in februari 2018 bekend gemaakt en de kaartverkoop start op dinsdag 20 maart.

Naast de films biedt Imagine een uitgebreid verdiepingsprogramma aan met onder meer workshops, inleidingen, Q&A’s, masterclasses en een interactieve expositie waarbij Joseph Campbells ‘The Hero’s Journey’ centraal staat. Verder worden festivalbezoekers iedere avond verwelkomd in het Imagine festivalcafé op de vide in EYE voor een dagelijkse talkshow.

Voor genrefilmmakers initieert Imagine voor de tweede keer het European Genre Forum (EGF) – een internationaal trainingsprogramma vol trainingssessies, mentor meetings en workshops. Ook presenteert het festival het jaarlijkse Imagine NL, een industrieprogramma en platform voor Nederlandse (genre-)filmmakers.

Het festivalbeeld van Imagine 2018 is ontwikkeld door de Nederlandse grafische vormgever Nick Liefhebber in samenwerking met de Poolse illustrator en conceptueel kunstenaar Dawid Planeta.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie