Imagine filmfestival krijgt nieuwe artistiek directeur en lokatie

Nederlands enige filmfestival dat gewijd is aan horror, fantasy en sciencefiction heeft een nieuwe artistiek directeur. Chris Oosterom zal vanaf heden de functie van Phil van Tongeren gaan opvolgen. 

Oosterom werkte als programmeur voor festivals zoals Lowlands en Crossing Border en werkte bij culturele poppodia als EKKO (Utrecht) en ’t Paard (Den Haag). Oosterom is verder mede-eigenaar van Yume Pictures, een film- en dvd-distributiemaatschappij. Als journalist is hij werkzaam bij het filmblad Skrien. Samen met zakelijk directeur Liselotte van der Burgt zal hij het festival gaan leiden.

Het Imagine filmfestival verhuist komend jaar ( 10 t/m 17 april 2013) van het Kriterion naar het EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ in Amsterdam. Het EYE ligt 5 minuten met de pond verwijderd van het Centraal Station. Hierdoor zal het festival ook sneller en gemakkelijker bereikbaar zijn voor bezoekers van buiten de stad.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x