Volledige programma Imagine Winter editie 2015

Imagine Film Festival Limited Edition
Imagine Film Festival komt dit jaar met de tweede wintereditie. Op 12 december kun je tijdens de Imagine Limited Edition de hele dag genieten van films in Eye Amsterdam.

Wat draait er?

Van elf uur ’s ochtends tot middernacht (of later) kun je genieten van zeven geweldige films. Vanaf morgen kun je passe-partouts kopen voor het event Imagine Limited Edition. Je krijgt dan voor € 50 euro toegang tot alle zeven films (vanaf 5 december wordt dit € 55).

Het aanbod is gevarieerd. Zo draait er een Heavy Metal horrorkomedie, een geestenfilm waarin twee ouderen belaagd worden door de geest van hun overleden zoon en een slasher comedy met Taissa Farmiga (American Horror Story).

Hieronder vind je het volledige programma van de 2e Imagine Limited Edition:

  • 11.00 – 12.25 – Deathgasm  – Engels gesproken, NL ondertiteld
  • 12.45 – 14.25 – The Wakhan Front – Frans en Arabisch gesproken, NL ondertiteld
  • 14.45 – 16.10 – We are still here  – Engels gesproken, NL ondertiteld
  • 16.30 – 18.00 – Cop Car – Engels gesproken, niet ondertiteld
  • 18.30 – 20.00 – Ava’s Possessions  – Engels gesproken, niet ondertiteld
  • 20.20 – 21.50 – The Final Girls  – Engels gesproken, NL ondertiteld
  • 22.10 – 00.10 – SPL 2: A Time For Consequences  – Kantonees en Thai gesproken, Engels ondertiteld

Deathgasm (Jason Lei Howden, 2015)


Voor buitenbeentje Brodie is de middelbare school een echte hel. Een metalfan in een zee van sporttypes en cheerleaders, dat valt op. Gelukkig leert hij verwante ziel Zakk kennen, met wie hij samen een metalband opricht. Alles is cool tot ze toevallig een mysterieus document in handen krijgen: bladmuziek die zijn uitvoerders de “Ultieme Macht” zou verschaffen. Maar Brodie en Zakk ontketenen onbewust een eeuwenoud kwaad: Aeloth De Blinde, een entiteit die alle bestaan op Aarde bedreigt. Hun klasgenoten en familieleden raken bezeten door zijn demonische krachten, rukken hun eigen ogen uit en slaan aan het moorden als rasechte psychopaten. En dat is nog maar het begin van het einde. Kunnen Brodie, Zakk en enkele vrienden voorkomen dat het pure kwaad de hele mensheid opslokt?

SPL 2: A Time for Consequences (Pou-Soi Cheang, 2015)

SPL 2: A Time For Consequences - Official Trailer

De undercover agent Kit doet zich voor als een junkie om Mr. Hung, het brein achter een misdaadsyndicaat, op te pakken. Maar de operatie loopt mis en om die reden wordt er besloten de operatie te beëindigen. Kit verdwijnt zonder spoor achter te laten, maar blijkt later terecht gekomen in een gevangenis in Thailand

We Are Still Here (Ted Geoghegan, 2015)


Deze ijzingwekkende debuutfilm van de beloftevolle Ted Geoghegan vindt een perfecte balans tussen wurgende slow horror en spetterende gore. Nadat hun tienerzoon omkwam bij een auto-ongeval besluiten Paul (Andrew Sensenig – I Love You Phillip Morris, W.) en Anne Sacchetti (Barbara Crampton – You’re Next, Re-Animator) om in het rustige, landelijke New England aan een nieuw leven te beginnen. Wat het rouwende koppel echter niet weet, is dat het huis dat ze betrekken al meer dan een eeuw bezeten wordt door een wraakzuchtige geestenfamilie. En welke andere duistere geheimen probeert hun ogenschijnlijk vreedzame dorpsgemeenschap te verbergen? Van alle kanten belaagd moeten de Sacchetti’s zowel met de levenden als de doden strijd leveren. Maar kunnen ze hun ziel en die van hun overleden zoon nog redden?

The Wakhan Front (Clément Cogitore, 2015)

THE WAKHAN FRONT - Officiële NL trailer

Afghanistan 2014. Vlak voor de terugtrekking van de troepen krijgen kapitein Antarès Bonassieu en zijn sectie de opdracht om een afgelegen vallei in de Wachan-corridor bij de grens met Pakistan te controleren en te bewaken. Ondanks hun vastberadenheid, verliezen Antarès en zijn mannen langzaam maar zeker hun grip op dit schijnbaar rustige gebied. Op een nacht verdwijnen er soldaten op mysterieuze wijze in de vallei…

Cop Car (Jon Watts, 2015)

COP CAR - Official Trailer

Twee 10-jaar oude kinderen stelen een verlaten auto en besluiten hem te gebruiken voor een joy ride. De eigenaar van de auto, sheriff Kretzer, is vastbesloten hem terug te krijgen, aangezien er iets waardevols in zit.

Ava’s Possessions (Jordan Galland, 2015)


Als de jonge en succesvolle Ava bij bewustzijn komt, weet ze niet wat er gebeurd is, maar haar omgeving wijst niet op veel goeds. Haar hippe New Yorkse appartement ligt aan puin, haar moeder heeft een uitgekrabd oog en haar vrienden nemen de telefoon niet meer op. Ook komen talloze schadeclaims en aanklachten binnen. Om haar leven weer op orde te krijgen, gaat Ava in groepstherapie bij een praatgroep voor mensen die bezeten zijn geweest. Maar al snel blijkt dat de demonen uit het verleden nog niet klaar met haar zijn.

The Final Girls (Todd Strauss-Schulson, 2015

The Final Girls Official Trailer 1 (2015) - Nina Dobrev, Adam Devine Movie HD

In de jaren tachtig was Amanda Cartwright de vrouwelijke ster van de slashers Camp Bloodbath 1 en 2. Na haar dodelijke auto-ongeluk wil haar tienerdochter Max haar het liefst vergeten. Maar haar klasgenoot Duncan, een echte horrorfan, organiseert een double bill van Camp Bloodbath en nodigt Max daarvoor uit. Wanneer er tijdens de screening brand uitbreekt, vluchten Max en haar vrienden door het filmdoek… om in de film van haar moeder uit te komen. Ze kennen de afloop, maar kunnen ze ook overleven?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Volledige programma Imagine Winter editie 2015”

Plaats een reactie