The Night of Terror: vier ijzersterke horrorfilms

Imagine - Night of Terror

Niet alleen keert de Night of Terror terug naar zijn vertrouwde stek, de majestueuze grote zaal van Tuschinski, ook vindt Imagine’s traditionele nachtelijke horrormarathon dit jaar plaats in zijn vertrouwde vorm: met vier ijzersterke horrorfilms, die de liefhebbers gegarandeerd een nachtlang wakker zullen houden. Ook krijgen de dames weer de kans om hun gilkwaliteiten ten gehore te brengen tijdens de inmiddels befaamde Scream Queen Contest.

De kick off van de Night of Terror wordt verzorgd door het huiveringwekkende [REC] 2, waarin de makers de draad oppakken waar de oorspronkelijke film eindigde. Zwaar bewapende militairen dringen samen met een priester het besmette appartementencomplex binnen, met paniek, chaos en een bizarre plotwending als gevolg.

Na dit ijzersterke vervolg slaat de waanzin opnieuw toe met The Crazies. In deze losse remake van de gelijknamige film uit 1973 van George A. Romero raakt een dorp besmet door een biologisch wapen, hetgeen de volgende drie vragen oproept: hoe kom je levend uit het quarantainegebied? Waar vind je een auto? En vooral, hoe voorkom je dat je zelf geïnfecteerd raakt? The Crazies staat garant voor gruwelijke spanning en een knallende finale.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_WppiPmO3hM&hl=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1]

Dat zelfs bikkelharde Franse smerissen en Nigeriaanse gangsters niet opgewassen zijn tegen hordes bloeddorstige zombies, blijkt uit La Horde. Op de begrafenis van een Franse politieman zweren vier collega’s wraak op een Nigeriaanse bendeleider, maar wanneer ze hun voornemen willen uitvoeren, blijkt dat nog een hele klus. Wat begint als een persoonlijke wraakoefening, eindigt in niets minder dan de totale ondergang van de wereld!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZBlFJIherNQ&hl=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1]

De Night of Terror wordt op spectaculaire wijze afgesloten met het stapelgekke Vampire Girl vs Frankenstein Girl. In deze over the top Japanse Troma-variant wisselen uitbundige special effects, bloedfonteinen en foute humor elkaar in hoog tempo af. De film zit tjokvol krankjoreme personages, maar Frankenstein Girl spant de kroon! Deze dame kan zich met behulp van een boormachine ombouwen tot… een helicopter! Haar eindgevecht met Vampire Girl is het mafste en meest hysterische dat Imagine dit jaar te bieden heeft.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5xeJ8JSrr1Q&hl=en_GB&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1]

Zaterdagnacht 17 april – Aanvang 00.30 uur – Tuschinski 1, Amsterdam
00.30: [REC] 2
02.30: The Crazies
04.30: La Horde
06.30: Vampire Girl vs Frankenstein Girl

De Night of Terror vindt plaats tijdens het Image filmfestival, kaarten voor de Night of Terror €27,50 zijn vanaf 25 maart te bestellen via de site van het filmfestival.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

11 gedachten over “The Night of Terror: vier ijzersterke horrorfilms”

 1. Allemaal B-films die verre van het bekijken waard zijn.

  REC 2 is nog wel aardig, maar natuurlijk conceptueel achterhaald en verwacht geen visuele hoogstandjes.

  Als je van horror houd, voor hetzelfde geld heb je 10x meer plezier van bijv. de Saw collection box.

  Beantwoorden
  • The Crazies is niet bepaald een B-film,
   Het Franse La Horde, heeft zeker potentie,

   De werkelijke B-film is dan Vampire Girl vs Frankenstein Girl,
   maar dat is dan ook ’s ochtends aan het einde van de nacht 😛

   Tja, de prijs ik vind het ook wel een stevige prijs, aan de andere kant een bioscoopkaartje kost tegenwoorden bijna 10e, nu 4 films voor 27,50.

   Beantwoorden
  • Ben zeer benieuwd naar The Crazies. Alleen die Vampire Girl vind ik inderdaad twijfelachtig, klinkt als iets Grind House achtigs.

   Overigens, als ik iets oninteressant vind is het wel Saw 2 t/m …

   Beantwoorden
  • Saw is torture porn, een subgenre op zich waar niet iedereen (ik ook niet) van houdt. La Horde was gewoon goed, lekker origineel. REC 2 was ook wel aardig.

   Beantwoorden
 2. Potverdeurie, A’dam is me wat te ver weg. Vroegâh hadden we ook nog wel eens zoiets in Groningen… maar da’s al lang geleden helaas.

  Beantwoorden
 3. Wij waren sowieso altijd van de partij, maar volgens mij liep het bezoekersaantal juist terug zodat het niet meer te doen was om de Night of Terror in Groningen te houden. Erg jammer… waren legendarische nachten.

  Beantwoorden
 4. Images bestaat nog! Is inderdaad wel een idee. De nachten werden altijd in Pathe gehouden.

  Of we organiseren er gewoon eentje thuis (-;

  Beantwoorden
 5. In het filmhuis in Arnhem is al twee keer een horrornacht gehouden. Volgens mij helemaal of anders voornamelijk ondersteund door vrijwilligers. In Groningen moet zoiets ook wel te organiseren zijn, lijkt me? En filmavonden/nachten thuis kan natuurlijk altijd! De zaterdag voor Night of Terror ga ik met een aantal vrienden Alien, Aliens, Alien³ en Alien: Ressurection achter elkaar kijken 😛

  De films die ze tijdens de Night of Terror draaien lijken me juist erg gaaf. De eerste drie zijn volgens mij absoluut geen B-films en was ik sowieso al van plan om te kijken (en het liefst in de bios natuurlijk). De afsluiter lijkt me wel grappig en geschikt als laatste film, aangezien je dan toch moe bent en je je ws niet echt meer kunt concentreren op het verhaal en zo. De prijs vind ik wel meevallen voor vier (redelijk) nieuwe films in een mooi theater. De prijs van de consumpties zullen echter wel belachelijk hoog liggen, vrees ik.

  Het programma (op de afsluiter na) is wel erg zombie georiënteerd (vind ik), dus ik kan me voorstellen dat de Night of Terror daardoor voor liefhebbers van andere “subgenres” niet zo aantrekkelijk is.

  Straks meteen een paar kaartjes bestellen 🙂

  Beantwoorden
 6. Goeie ouwe tijd. Bad guy schiet een tentakel met een oogbol aan het uiteinde op de heldin af, waarop iemand in de zaal uit volle borst roept: “HIJ HEEFT EEN OOGJE OP D’R!” en vervolgens de hele zaal dubbel ligt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie