Imagine Film Festival opent met Get Out

De openingsfilm van de 33e editie van Imagine Film Festival is de Amerikaanse horrorfilm Get Out van regisseur Jordan Peele. De film is een grote hit bij pers en publiek en is momenteel nummer één in de Amerikaanse Box Office. In Get Out gaat de zwarte fotograaf Chris voor het eerst mee naar de ouders van zijn vriendin Rose. Hoewel haar familie liberaal en tolerant is, wordt de situatie voor Chris al snel ongemakkelijk. Get Out is niet alleen bloedspannend, maar neemt ook de blanke liberale middenklasse op de hak.
Imagine sluit op 21 april af met de film Buster’s Mal Heart, de tweede film van Sarah Adina Smith. Imagine Film Festival vindt van 12 tot en met 22 april plaats in EYE in Amsterdam.

Get Out is een intrigerende horror van de makers van The Visit, de Insidious-serie en The Gift en is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele. Chris (Daniel Kaluuya, Sicario) een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose (Allison Williams, Girls) naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy (Catherine Keener, Captain Phillips) en Dean (Bradley Whitford, The Cabin in the Woods). Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een donkere vriend heeft. Hij doet een serie vreemde ontdekkingen en komt er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd.

Get Out (Jordan Peele, 2017) 103 minuten
Woensdag 12 april – 19.15 (officiële opening)
Woensdag 12 april – 21.45 (publieksopening)
Vrijdag 14 april – 20.00 (herhaling)
De film draait ook vanaf 20 april in de bioscoop

Get Out (HD trailer NL)

In Buster’s Mal Heart is Rami Malik, bekend van Mr. Robot, de voortvluchtige Buster die in een vorig leven de kalme nachtwaker Jonah was. Hoe Jonah ooit Buster is geworden is het centrale mysterie in een ijzersterke thriller.

Buster’s Mal Heart (Sarah Adina Smith, 2016) – 96 minuten
Vrijdag 21 april – 19.15 (met slotceremonie)
Vrijdag 21 april – 21.50 (herhaling)

BUSTER'S MAL HEART Teaser Trailer (2016) Rami Malek Thriller

Over Imagine Film Festival
Imagine vindt jaarlijks plaats in EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen. Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers.

Interessant artikel?

1 gedachte over “Imagine Film Festival opent met Get Out”

  1. Was het IFF vroeger niet het “Weekend of Terror”? Daar heb ik vroeger nog wel wat edities van meegemaakt in Theater Tuschinski. Uit mijn hoofd in 1988 en 1989.

    Beantwoorden

Plaats een reactie