Details over Imagine’s Slash-O-Rama! Films & eregast aangekondigd


Het Imagine Film Festival Amsterdam (10 tot 20 april) besteedt dit jaar speciale aandacht aan het slashergenre met het themaprogramma Slash-O-Rama! Het festival zal vijf klassiekers vertonen en haalt regisseur William Lustig naar Amsterdam. Hij zal in een carreer talk meer vertellen over zichzelf, zijn films en zijn carrière en zal een inleiding geven bij zijn twee films: Maniac (1980) en Maniac Cop (1988)

Slash-O-Rama-eregast: William Lustig

William Lustig (New York, 1955) groeide op in de smoezelige bioscoopjes aan de New Yorkse 42nd Street. Niet zo vreemd dus dat het ruige New York van de jaren 70 en 80 een hoofdrol speelt in zijn beste films, zoals Maniac, Vigilante, en Maniac Cop. In die films was de vervallen stad het werkterrein van seriemoordenaars, genadeloze wrekers en moordende politiemannen.

Blue Underground
Maar Lustig deed aan 42nd Street ook een levenslange liefde op voor de zeker in die tijd nog obscure Europese genrefilm. Nadat hij in 1996 zijn speelfilmcarrière had afgesloten, nam de gepassioneerde filmfan het stokje over. Sinds 2002 is Lustig CEO van dvd/blu-ray label Blue Underground, waar hij verantwoordelijk is voor schitterende heruitgaven en restauraties van genreklassiekers, waaronder Dick Maas’ Amsterdamned.

Programma Slash-O-Rama!

Friday the 13th

Sean S. Cunningham, 1980
Een groepje jongeren gaat in een afgelegen zomerkamp aan de slag om de locatie op orde te brengen voor bezoekers. Terwijl ’s avonds een hevig onweer losbarst, vallen ze een voor een ten prooi aan een mysterieuze moordenaar. Oerversie van alle summercamp-slashers lardeert zijn simpele plot met creatieve special make-up effects van de hand van meestergrimeur Tom Savini.

Friday the 13th Official Trailer #1 (1980) - Horror Movie HD

Maniac

William Lustig, 1980
Frank Zito woont alleen in een klein appartement in Manhattan. ’s Nachts gaat hij eropuit om vrouwen te vermoorden. Hun scalp bevestigt hij aan etalagepoppen, waarvan hij een collectie in zijn slaapkamer heeft. Een ontmoeting met fotografe Anna verandert zijn leven. Hij wordt teruggeworpen in zijn verleden, met vergaande gevolgen.

Maniac (1980) trailer

Just Before Dawn

Jeff Lieberman, 1981
Vijf jongeren trekken per camper de bergen in, waar een van hen een stukje grondbezit. Eerder zagen we al hoe een man werd afgeslacht door een grinnikende dikzak met een machete. Het vervolg laat zich raden. Of toch niet helemaal? Vroege slasher waarin een onheilspellende rol is weggelegd voor moeder natuur, en de psychopaat van dienst ook nog een verrassing voor ons in petto heeft.

Just Before Dawn 1981 Trailer (HD)

Eyes of a Stranger

Ken Wiederhorn, 1981
Tv-verslaggeefster ontdekt dat een van haar buren weleens de man zou kunnen zijn die in het zonnige Miami een spoor van verkrachte en vermoorde vrouwen achterlaat. Met haar onderzoek brengt ze niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook haar dove en blinde zusje Tracy. Ooit geweten dat Jennifer Jason Leigh debuteerde in een van de betere sleazy slashers uit de vroege jaren tachtig? Dan weet je dat nu!

Eyes of a Stranger - Trailer

Maniac Cop

William Lustig, 1988
New York wordt onveilig gemaakt door een politieagent die links en rechts mensen vermoordt. De verdenking valt in eerste instantie op Jack Forrest (Bruce Campbell), die zijn onschuld moet bewijzen én de echte maniak te pakken moet zien te krijgen. Late jaren tachtig-slasher heeft niet alleen het groteske smoelwerk van zijn psychopaat mee, maar ook het ruige New York van voor de gentrificatie.

Maniac Cop (1988) - Official Trailer

Tickets en tijden

Op dit moment zijn er nog geen tickets en tijden beschikbaar van de Slash-O-Rama!-programmaonderdelen, maar het Facebook-evenement noemt donderdag 18 en vrijdag 18 april om 22 uur.

Interessant artikel?

Plaats een reactie