Veel horror tussen eerste titels Imagine Film Festival 2016

In april vindt traditiegetrouw het Imagine Film Festival plaats, zo ook deze 32e editie. Van 14 tot en met 24 april is het EYE in Amsterdam de place to be voor liefhebbers van het fantastische filmgenre. Met de lancering van de nieuwe website, zijn de eerste filmtitels bekend gemaakt. Daarbij direct al een aantal horrorfilms: The Witch, The Invitation, February en Nina Foverever.
Imagine Film Festival 2016
Anders Thomas Jensen (Hævnen, Brothers) pakte in 2007 de publieksprijs met Adam’s Apples en dit jaar is hij terug met het absurde Men & Chicken, opnieuw met acteur Mads Mikkelsen (Jagten, Hannibal). In Karyn Kusama’s (Jennifer’s Body, Girlfight) paranoïde thriller The Invitation is Michiel Huisman (The Age of Adaline, Game of Thrones) wel of niet te vertrouwen als religieus sektelid.


Wie ook wantrouwen wekt, is de oudste dochter uit Robert Eggers’ verbluffende debuutfilm The Witch. Is zij een heks of niet?
The Witch | Official Trailer HD | A24

Van een heel andere orde is het Russische Hardcore Henry, dé sensatie van Toronto vorig jaar. Een dolle achtbaanrit van non stop actie, vanuit het perspectief van een cyborg. Aan het andere kant van het spectrum is er de subtiele vampierfilm February, het debuut van Osgood Perkins.
Fantastic Fest 2015 - February (trailer)

In de Amerikaanse zwarte komedie Creative Control gaat een marketeer op zoek naar het leven online. De film maakt deel uit van het grote themaprogramma van Imagine 2016, dat midden februari wordt bekendgemaakt. Eerst werd al de romantische horror Nina Forever van Chris & Ben Blaine aangekondigd.
NINA FOREVER - Official Trailer (UNRATED) - Now In Theatres & On Demand

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie