In Het Duister nieuwe productie van House of Netherhorror

De horrorfilm Kinderen van het Veen maakt niet langer deel uit van de eerste vier producties van House of Netherhorror. Dit is in goed overleg tussen regisseur Richard Raaphorst en scenarioschrijfster Minja Hagen enerzijds en producenten Jan Doense en Herman Slagter anderzijds besloten. De voornaamste reden voor deze beslissing is een door beide partijen erkend gebrek aan goede onderlinge chemie. Kinderen van het Veen wordt binnen House of Netherhorror vervangen door In Het Duister van Mark Weistra (Taxandria). Onderzocht wordt of Kinderen van het Veen kan worden ondergebracht bij een andere producent.

In Het Duister gaat over de tiener Linda Henstra die iedere nacht lijdt aan heftige nachtmerries. Als ze de oude familieboerderij in Friesland voor het eerst na de dood van haar oma bezoekt, vindt ze een verband met haar nachtmerries. Om meer te weten te komen over haar nachtmerries stort Linda zich in een angstaanjagende ontdekkingstocht tussen waan en werkelijkheid.

Van de andere drie producties bij House of Netherhorror (Bijlmer Voodoo, Groene Tanden en Nieuw Bloed) zijn de eerste scenarioversies klaar. Jan Doense meldt ons dat komende week de scenaristen aan een vijfdaagse workshop aan het Binger Filmlab beginnen, waarin ze o.a. feedback krijgen van Dennis Paoli (Re-Animator, From Beyond).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “In Het Duister nieuwe productie van House of Netherhorror”

  1. Horror dood in Nederland?? Ik lees hier het ene na het andere dat blijkbaar in (post-)productie staat? … Zijn dit eigenlijk grote producties, met de bedoeling van de bioscopen te halen zoals bij “Sint” het geval was?

    Beantwoorden
  2. Als ik de naam Richard Raaphorst lees word ik altijd een beetje blij. Ben benieuwd wat het wordt. New Blood en Green Teeth lijken me ook wel gaaf, als ik op het korte tekstje op de website af ga.

    Beantwoorden

Plaats een reactie