Eerste indruk tv-serie ‘Dark Matter’ van Syfy

Anthony-Roger-Marc-Alex 1.5_mr


Afgelopen vrijdag ging in Pathé Tuschinksi de Syfy-serie ‘Dark Matter’ in première. In 13 afleveringen van een uur volgen we de bemanning van een verlaten ruimteschip die ontwaakt uit hun slaapstand zonder herinnering aan wie ze zijn of hoe ze aan boord zijn gekomen. Ze worden geconfronteerd met bedreigingen van alle kanten en moeten samenwerken om de reis vol wraak, verraad en verborgen geheimen te overleven.

Wat vonden anderen er van?

“Zes mensen en een android op een beschadigd ruimteschip en niemand weet wie hij of zij is of wat de missie van het schip is. De nieuwe Syfy-serie ´Dark Matter´overrompelt ons met een eerste aflevering die ons met uitstekende visuals effects, goed acteerwerk en een belofte voor de toekomst in hoog tempo laat zien welke uitdagingen, dilemma´s en gevaren de bemanning van een ons nog onbekend ruimteschip te wachten staan. Op een aantal verbeterpunten na is Dark Matter is een serieuze belofte voor een Sciencefiction serie die ons minimaal 13 afleveringen in de ban gaat houden, mits deze belofte ook serieus wordt opgepakt.”Karl-Heinz van Hardeveld (The Federation – Nederlandse Star Trek Fanclub)

“Hoe duister is het als je wakker wordt zonder geheugen op een ruimteschip vol schade? Hoe kom je daar, wat was je reisdoel, wie ben je – gecombineerd met special effects zorgt voor interessant begin van deze serie. Het acteerwerk en de special effects zorgen dat je je niet verveeld. Deze eerste aflevering biedt goed zicht op de karakters van 6 mensen en de android. Ze is daarmee een spannende belofte voor deze serie waarin de crew probeert te overleven en antwoorden te krijgen op hun vragen. Mis het niet!!”Marianne Soels (The Federation – Nederlandse Star Trek Fanclub)

Dark Matter

“In Dark Matter zien we zes mensen met geheugenverlies wakker worden. In een sfeer die doet denken aan Firefly en Stargate zoeken ze naar hun identiteit in een voor hen totaal onbekende setting. De pilot zet de wereld goed neer, maar mist wat vaart. De karakters hebben duidelijk meer tijd nodig om hun typetje te ontstijgen, al is visueel alles in orde. Kan de serie meer worden dan een zo vergeten SF-verhaal? Het ziet er veelbelovend uit, maar de volgende afleveringen moeten dan wel de belofte waarmaken die de pilot doet.”Mieneke Boots-Verhoef (Star Trek vereniging The Flying Dutch)

En wat vonden we zelf?

Eerlijk is eerlijk: we hadden Dark Matter duisterder ingeschat. Een heerlijke ruimtethriller. Tijdens het interview met acteur Anthony Lemke, begonnen we al een beetje te twijfelen. Maar na het zien van de aflevering was het voor ons helemaal duidelijk. ‘Dark Matter’ is een pure sciencefiction-serie met een beetje actie, maar helaas geen thriller.
Zijn we teleurgesteld? Ja, maar daarmee willen we niet zeggen dat het een slechte serie is. De eerste aflevering van ‘Dark Matter’ zit goed in elkaar en de serie kan ons waarschijnlijk ook de komende 12 afleveringen boeien.

Sterren: 3 / 5

Vanaf 16 juni is ‘Dark Matter’ wekelijks om 21:00 uur te zien op Syfy. In de serie schitteren Melissa O’Neil (Broadway musical Les Miserables), Marc Bendavid (Bitten), Anthony Lemke (White House Down), Alex Mallari Jr. (Robocop), Jodelle Ferland (Twilight), Roger Cross (The Strain) en Zoie Palmer (Lost Girl).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Eerste indruk tv-serie ‘Dark Matter’ van Syfy”

 1. Ik vind de reacties wel heel erg positief, laten we eerlijk zijn : samoerai zwaarden op een ruimteschip? Zo zijn er wel meer zeer onwaarschijnlijke dingen die afbreuk doen aan de realiteitszin van deze serie, jammer.

  Beantwoorden
  • Als “Four” zo goed met deze zwaarden overweg kan, zijn het waarschijnlijk gewoon zijn eigen zwaarden die hij zelf heeft meegenomen aan boord van het schip.

   Een beetje sci-fi kijker zou genoeg fantasie moeten hebben om dit zelf te kunnen bedenken.

   Beantwoorden

Plaats een reactie