Interactieve thriller Erica bij PS+ van juli

Omdat Playstation Plus 10 jaar bestaat volgende maand, zijn er niet de standaard twee, maar drie ‘gratis’ games beschikbaar. Het gaat om Rise of the Tomb Raider, NBA 2k20 en een interactieve thriller genaamd Erica.

In dit spel speel je een meisje genaamd Erica die op jonge leeftijd getuige is van de brute moord op haar vader. De moordenaar ontkomt en Erica heeft geen idee meer hoe hij er precies uit ziet. Na een aantal jaren wordt een collega van haar vader ook op gruwelijke wijze vermoord en alles wijst erop dat het dezelfde dader is. Voor Erica voelt het alsof de nachtmerrie opnieuw is begonnen. Op advies van de politie moet ze onderduiken in Delphi House, een plek waar haar vader werkte en een opvangtehuis voor vrouwen met mentale problemen.

Vanaf dat moment ontvouwt zich een spannend verhaal waarin je meerdere malen in lastige situaties terecht komt. Via keuzes kan je dan -net als de Netflix film Black Mirror: Bandersnatch– als een soort interactieve game de keuzes bepalen die Erica tot een goed einde, of haar ondergang, kunnen leiden. De game heeft doordat je andere keuzes kan maken, verschillende eindes.

Zie hieronder de trailer. De game Erica krijgt goeie reviews, al is het dan niet echt een game. Maar voor wie PS+ heeft is het gratis en zeker de moeite van het proberen waard. De game(s) zijn vanaf volgende week dinsdag een maand lang te downloaden uit de store van Sony.

Erica | Launch Trailer | PS4

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie