Internet in de ban van creepy filmpje

creepy-internet-filmpje

Sinds een paar maanden doolt er een mysterieus filmpje rond online, wat allemaal geheime boodschappen lijkt te bevatten. ‘Het internet’ gaat sindsdien los en probeert te achterhalen wat de bedoeling van de 2 minuten durende video is.

... 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 4


Wat is er allemaal gevonden?

  1. De gadgetsite Gadgetzz kreeg het filmpje in dvd vorm opgestuurd in een envelop die uit Polen lijkt te komen.
  2. De figuur die in het filmpje te zien draagt een ouderwets dokterskostuum/ masker wat iets met de plaag te maken zou kunnen hebben
  3. Wanneer je de audio in een visualizer gooit verschijnen er allerlei enge afbeeldingen zoals gemartelde vrouwen, een doodshoofd en de tekst ‘you are already dead’.
  4. Er is een GPS-locatie gevonden die naar het Witte Huis leidt
  5. Er is Spaanse tekst gevonden en binaire code wat vertaald zegt dat er een wereldwijd virus aankomt, de nieuwe wereldleiders zullen opstaan en dat we één jaar de tijd hebben

Wat betekent het allemaal?
Dat weet helaas niemand, maar het is behoorlijk creepy. Is het een waarschuwing? Heeft het met terrorisme te maken? Wordt er een virus verspreid volgend jaar waar we allemaal aan dood gaan? Of heeft het een meer symbolische betekenis?

Op Youtube wordt ook gespeculeerd over een nieuwe Assasins Creed game, waarin een ‘plague doctor’ in voor komt. Anderen denken dat het gewoon een Halloween-grap is (hoewel het filmpje al vele maanden voor Halloween online verschenen is).  Ook wordt er gedacht aan Pathologic die in november 2016 een game willen uitbrengen. De meest waarschijnlijke lead is misschien wel de film Inferno die volgend jaar oktober uitkomt met Tom Hanks in de hoofdrol. Het filmpje lijkt namelijk een kopie te zijn van een scene uit het boek Inferno van Dan Brown.

In ieder geval. Het is niet duidelijk wat de bedoeling is van het filmpje en of we ons daadwerkelijk zorgen moeten maken of dat het allemaal gaat om een grote publiciteitsstunt, een grap of een stel zieke geesten met teveel vrije tijd.

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Internet in de ban van creepy filmpje”

Plaats een reactie