Interview: Dr. Haze van The Circus of Horrors

Update september 2018: The Circus of Horrors komt 3, 4, 5 januari 2019 naar Den Haag. Lees meer en bestel kaarten met 30% korting.

In de laatste week van 2015 zijn er diverse kerst-/wintercircussen in Nederland. Maar één circus valt op door zijn eigenzinnige show, dit circus bereikte zelfs de finale van Britain’s Got Talent. We hebben het hier over The Circus of Horrors uit Engeland, 29 & 30 december treden zij op in Amsterdam.

Circus of Horrors Amsterdam RAI - Dr HazeEen circus met de naam ‘of Horrors’ trekt natuurlijk onze aandacht en maakt ons nieuwsgierig. Wat moeten we ons voorstellen bij een horrorcircus? Deze en andere vragen legden we voor aan circusdirecteur Dr. Haze, die 20 jaar geleden met de show begon.

Hoe kom je op het idee voor zo’n circus?
Dr. Haze: Ik was geboren in het circus, maar verliet deze rond m’n twintigste voor een carriere in de rockmuziek. Als kind, en nu nog steeds, hield ik van T-Rex, Bolan had grote invloed qua muziek, mode en mijn leven. Ik hou ook van Alice Cooper en Rob Zombie, de laatste keer dat ik in Amsterdam was was voor Rob Zombie & Marilyn Manson [Twisted Sisters Tour, december 2012, red.] in de Heineken Music Hall. Precies 10 jaar eerder trad het Circus of Horrors op in dezelfde zaal.
Mijn liefde voor het circus, rockmuziek en het horrorgenre inspireerden mij om dit Frankenstein Monster of a show te maken.

Een Frankenstein-monster… Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
Het is een mix tussen grote circusacts, freaky en bizarre optredens. Van degenslikkers die naast zwaarden ook bijvoorbeeld hele stoelpoten of een zaag naar binnen werken. Tot Killer Klowns, live rockmuziek en heel veel humor!

Dat klinkt allemaal gevaarlijk, is er wel eens iets misgegaan of stunts die jullie niet meer willen opvoeren?
Sommige acts zijn gevaarlijk, ik vergelijk het met een Formule1 coureur, het zijn allemaal berekende risico’s. Ja, er gaat wel eens iets mis, zo drukte de degenslikker eens zijn zwaard door de slokdarm heen. Gelukkig is hij hier goed van genezen en kon hij weer aan het werk. De tweede keer ging het mis met het slikken van een neontube en was het ernstiger. Hij moest is coma gehouden worden en geopereerd. Ook dit keer is hij volledig hersteld.
Bizarder was het ongeluk van Mongolian Laughing Boy tijdens de Metal Hammer Golden Gods Awards toen hij een emmer ijs met zijn penis aan het opheffen was. Hij liep de trap op en de emmer bleek haken, hierdoor scheurde het einde van zijn penis en is hij nu voor altijd gespleten. Now that’s real horror.
Circus-of-Horrors-Dwerg
Een paar jaar geleden stond het Circus of Horrors opeens in het Britain’s Got Talent, hoe belandt een freakshow daar?
Ze vroegen me de 7 jaar er voor al regelmatig, maar ik bleef weigeren. Totdat Talkback Thames, een grote Britse TV-producent, een mail stuurde met alleen de tekst ‘Media contact wanted for The Circus of Horrors’. Ik had geen idee en gaf mijn nummer, waarop ze de volgende dag belden: ‘its Britain’s Got Talent’. Ik legde ze de reden waarom ik het niet wilden; ten eerste betaalt het niets, de mogelijke vernedering en het niet mogen noemen van de naam Circus of Horrors’. Hierop kwamen ze terug, we mogen het The Circus of Horrors noemen, vernedering hoort niet bij de kwaliteit van het programma en hoewel we niet betaald werden zou het wel veel exposure geven. En dat was waar, we bereikten als enige circus ooit de finales. Maar of ik het weer zou doen? Only if hell freezes over!

Jullie hebben opgetreden met vele rockbands, kunnen we dat ook verwachten in Amsterdam of hebben jullie andere verassing voor ons?
We hebben opgetreden naast vele grote acts en hebben een combishow plus video gedaan met Cradle of Filth, eho knows what will happen in Amsterdam. Eén ding kan ik verklappen; je zal veel effecten zien die ook gebruikt werden door Iron Maiden tijdens de Raising Hell tv-show. Inclusief de act waarin Bruce Dickinson gevangen raakte en bijna gescalpeerd.
Circus of Horrors Amsterdam RAI - Vuur
En voor wie nog geen ticket heeft?
You simply have to come, it’s been 10 years since we were last in Holland, it’s a totally unique show, unlike another show in the world, it’s rockin & shockin – the wildest show on earth – you either see it now or miss it forever.

Update september 2018: The Circus of Horrors komt 3, 4, 5 januari 2019 naar Den Haag. Lees meer en bestel kaarten met 30% korting.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Interview: Dr. Haze van The Circus of Horrors”

Plaats een reactie