Interview: Ghost Hunters International op spokenjacht in Nederland

In het tweede seizoen van Ghost Hunters International gaan Barry Fitzgerald, Kris Williams, Susan Slaughter, Scott Tepperman, Joe Chin, Britt Griffith en Paul Bradford de hele wereld over om nieuwe spookgebouwen te bezoeken. Hun angstaanjagende reis leidt ze uiteindelijk naar Nederland, waar het spookhuis van Johan Vlemmix en het fort van IJmuiden worden bezocht.

Wij spraken technisch onderzoeker Paul Bradford over deze aflevering.

paul bradford ghost hunters international

Wat kunnen we verwachten van seizoen 2 pt2 van Ghost Hunters International?
We hebben een nieuw team! Barry is nu Team Lead met Kris als zijn Co Lead. Ik ben Tech Manager, Susan is onze Case Manager en Scott en Joe onderzoekers. Ook is Britt te zien in een aantal afleveringen, maar hij moest eerder naar huis en werd daarom vervangen door Scott.

Naar welke aflevering verwacht je dat de Nederlandse kijkers het meest zullen uitkijken?
Uiteraard zal iedereen de aflevering met het spookhuis in Huissen en het fort van IJmuiden het meest interessant vinden. Zelf vind ik de aflevering Hamlet’s Castle het spannendste. Daarin bezoeken we Kasteel Kronborg in Denemarken. Daar hebben we een aantal zeer interessante beelden geschoten. (Deze aflevering wordt vandaag uitgezonden om 17.10 )

Welke case heeft jouw persoonlijk het meest geraakt in seizoen 2?
Er is geen specifieke aflevering die me is bij gebleven. Wel vind ik de cases waarin kinderen voorkomen erg aangrijpend. Als vader ben ik altijd erg bezorgd over waarom zo’n kindje nog steeds rondspookt op aarde, wat is er gebeurd waardoor een kindje geen rust heeft gevonden? Deze verhalen zijn vaak zo zielig.

Welke locatie vond je het engste: het spookhuis in Huissen of het fort van IJmuiden? En waarom?
Beide locaties waren op hun eigen manier angstaanjagend. Filmen in het fort was in elk geval het moeilijkste. We moesten met de boot naar het eiland toe om het fort te bereiken en terwijl we onze apparatuur aan het opzetten waren begon het ook nog eens te regenen.
Toen we in het fort waren hoorden we continue iets dat leek op rondrennende mensen, echter was dit tijdens ons groepsonderzoek en we waren dus allemaal bij elkaar..erg creepy.

ghost hunters international Huissen

In Nederland lachen we allemaal een beetje om Johan Vlemmix en zijn ‘Spookhuis.’ Spookt zijn huis nu echt of is het meer mediasensatie?
Hahha! Daarvoor moet je maar naar de uitzending kijken!

Vlemmix is nu van plan een pannenkoekenhuis te beginnen in zijn ‘spookhuis.’ Wat vind je van dit idee? Kan hij dit doen? Of is het gevaarlijk?
Ik wens hem veel succes! Mocht ik ooit nog eens in de buurt zijn dan kom ik zeker een pannenkoekje eten.

Je bent de tech guy van het team: heb je een favoriete ghost hunt gadget?
Niet echt. Ik houd van mijn camera en je ziet me dan ook bijna niet zonder. Als echte tech guy vind ik het geweldig om een heel gebouw te vullen met allerlei camera’s en gadgets om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen.

Komen jullie ons kikkerlandje in de toekomst nog eens onderzoeken?
Op dit moment staat er nog niets in de planning, maar ook onze planning veranderd continue, dus het zou best kunnen. Wie weet waar Susan ons in het volgende seizoen naar toe brengt…

Ongetwijfeld zijn er een aantal van onze lezers geinteresseerd in Ghost Hunting en dromen er over om dit zelf ook te doen. Heb je een aantal tips?
Go do it! Maar..weet wel wat je doet. Lees goede websites/boeken over ghost hunting. Het allerbelangrijkste: heb veel plezier, maar toon respect voor de omgeving en haar verleden.

ghost hunters international op onderzoek in nederland

De aflevering waarin Paul samen met zijn team Nederland bezoekt is vanavond te zien op Syfy Universal om 20.30 uur. Heb je de voorgaande afleveringen gemist van Ghost Hunters International seizoen 2? Schakel dan in om 12.10 uur voor de marathon.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie