Interview met ’the incredible’ Lou Ferrigno over de horrorfilm The Hermit

Lou Ferrigno als The Incredible Hulk
Lou Ferrigno in zijn iconische rol als The Incredible Hulk

Bij de Heroes Dutch Comic Con eerder deze maand kreeg De Nachtvlinders de bijzondere kans om een interview te mogen voeren met Lou Ferrigno. Dit is een acteur die bij veel lezers bekend is geworden door zijn rol in de tv-serie, The Incredible Hulk welke voor vijf seizoenen op tv draaide tussen de jaren 1977 tot 1982. Buiten zijn acteercarrière heeft Lou Ferrigno zich al sinds hij jong was bezig gehouden met krachttraining, hij werd hierdoor in 1973 op 22-jarige leeftijd de jongste Mr. Universe ooit, terwijl hij de titel overnam van Arnold Schwarzenegger.

De reden voor het interview is dat Lou Ferrigno onlangs bekendgemaakt heeft dat hij de hoofdrol gaat spelen in een nieuwe horrorfilm genaamd The Hermit. Daarnaast zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar zijn ervaringen als de Hulk en de rest van zijn persoonlijke leven.

Ten eerste, het is een eer dat De Nachtvlinders u vandaag mag interviewen. Door jouw rol in de Hulk was jij een van de eerste Marvel Helden op televisie in de serie The Incredible Hulk. Deze serie is inmiddels 45 jaar oud. In deze tijd heb jij in de rol van de Hulk enorm veel mensen geïnspireerd. Hoe kijk je nu zelf terug op deze rol?

Lou Ferrigno: Ik ben er erg blij mee, want toen ik begon in de show waren de adaptaties van Spider-Man en Captain America geen succes. De show waarin ik speelde was dus een pionier in het superheldenlandschap zoals we die vandaag kunnen zien. The Hulk is één van de meest iconische personages in de wereld. Nu, zoveel jaren later, zie je de Hulk nog steeds op de televisie en in de film. Door mijn fysieke kracht heb ik het personage voor een hele lange tijd kunnen spelen. Tegenwoordig heb je een heel Marvel Universum, maar toen ik begon was dat er niet. Als mijn show geen succes was, dan denk ik niet dat het superheldenlandschap zo groot was geworden.

Het is ook interessant om te zien hoe aan het einde van de televisieserie The Incredible Hulk er ook een paar andere helden begonnen mee te spelen, zoals DareDevil. Hoe denk jij over het huidige superheldenlandschap waarin alles zo verbonden met elkaar is geraakt, terwijl de verhalen waarin jij voorkwam meer op zich zelf stonden?

Lou Ferrigno: Persoonlijk ligt mijn voorkeur bij op zichzelf staande verhalen. De reden dat DareDevil en Thor in de serie voorkwamen, was omdat Marvel de hoop had dat deze helden een eigen serie konden krijgen. Ik denk daarentegen dat de Hulk een eigen held moet zijn.

Wat is jouw mening over hoe Mark Ruffalo de rol van de Hulk neerzet? Hij heeft een andere kijk op het personage neergezet waarin de Hulk slim is. Vind jij dat de Hulk meer een monster moet blijven of vind je deze interpretatie leuk?

Lou Ferrigno: Ik vind deze versie van de Hulk niet goed, want in mijn mening moet de Hulk serieuzer worden neergezet. Mark Ruffalo speelt het wel goed, maar het feit dat deze Hulk zich verkleedt als een professor stelt veel mensen teleur. Er is nu ook een te grote nadruk op de CGI voor het personage.

Mark Ruffalo als de Hulk
Mark Ruffalo als de Hulk

In het verleden ben je altijd publiekelijk bekend geweest omtrent je persoonlijke problemen met je gehoor en je stem toen je jonger was. Het is heel mooi dat je zoveel mensen hebt geïnspireerd door jouw rol als de Hulk, maar wat zou jij zeggen tegen mensen die persoonlijk in een vergelijkbare situatie zitten als waarin jij hebt gezeten?

Lou Ferrigno: De beste manier om jezelf te verbeteren is naar mijn idee om fysiek goed aan jezelf te werken. Toen ik jonger was had ik ervaren dat fitness mij geleerd heeft om aan mezelf te werken zodat ik sterk kon worden en mijn beste versie wist te zijn door mijn eigen persoonlijke kracht te maximaliseren. Je kan je eigen persoonlijke kracht maximaliseren. Dit doe je niet door andere mensen te kopiëren, maar om te kijken naar wat voor jou je eigen beste versie is. Het is individueel en je zal echt moeten zoeken naar jouw manier om jezelf te verbeteren. Dit kan van alles zijn; mentaal of, wat in mijn geval goed werkte, fysiek. Ik houd zelf dan ook echt van trainen en werken aan mijn conditie.

Wat is de beste manier om te beginnen aan een fysiek actief leven?

Lou Ferrigno: Het is belangrijk om klein te beginnen en stap voor stap; veel mensen zijn in het begin te enthousiast. Begin geleidelijk en zorg ervoor dat je ook gezond eet. De drie kernaspecten zijn; een goed dieet, een goede training en goed uitrusten.

Eén van je grootste rollen onlangs was in de serie The Offer. Deze serie vertelt het verhaal van hoe The Godfather-films zijn gemaakt. In deze serie speelde je de rol van Lenny Montana die in The Godfather Luca Brasi speelde. Is het voor jou anders om een rol te spelen welke op een echt persoon is gebaseerd of is het met elkaar vergelijkbaar?

Lou Ferrigno: Ik had voor mijn rol al de The Godfather-films vele keren gekeken en om deze reden was het voor mij een eer om deel te mogen nemen aan dit verhaal. Het personage heeft een zeer heftig verleden wat ik persoonlijk herkenbaar vond, omdat ik met zulke soort mensen ben opgegroeid.

Lou op Dutch Comic Con
Lou op Dutch Comic Con

Graag wilde ik nog vragen naar aankomende projecten welke van jou binnenkort uitkomen; heb je nog iets spannends op de agenda staan?

Lou Ferrigno: Ik ben momenteel bezig met het filmen van een horrorfilm genaamd The Hermit. Hierin speel ik een kannibalistische varkenshoeder die niet alleen varkens slacht.

Wat inspireerde jou om een horrorfilm te maken voor de eerste keer in je carrière?

Lou Ferrigno: Ik was fan van het script. Ik vond het een interessant personage waar ik mij tot geroepen voelde. Het is geen simpele horrorfilm, maar een met een sterk verhaal die een goed personage toont met diepgang.. Als je geen interesse hebt in het personage wat je speelt, dan gaat het als acteur niet werken.

Hoe was het om jezelf voor te bereiden voor zo’n rol in een horrorfilm?

Lou Ferrigno: Wat mij geholpen heeft zijn wat jeugdervaringen én ik heb onderzoek gedaan naar diverse varkenshoeders en hun ervaringen. Het interessante is dat de moeder van dit personage een heks was die hem geforceerd had om mensen te doden toen hij jong was. In de film zie je hoe mijn personage diverse mensen tegenkomt en vermoordt. Het personage is eigenlijk erg gevoelig en is zo gevormd door zijn moeder en de slechte jeugd die hij heeft gehad. Het is best een persoonlijk verhaal, zoals Frankenstein.

Hoe kwam je in het hoofd van dit personage?

Lou Ferrigno: Dit was niet makkelijk. Ik moest mezelf echt isoleren en op een persoonlijk niveau het personage benaderen. Het vereiste vanuit mij veel voorbereiding.

Dankzij deze rol was je ook vernoemd tot honoraire politieagent in de politie afdeling van Syracuse, hoe voelt het om tot dit niveau nog tot vandaag mensen te inspireren?

Lou Ferrigno: Mijn vader was ook een politieagent; dus ik kende het goed. Het was voor mij dan ook zeker bijzonder om deze eer te mogen ontvangen.

Zie je jezelf in de toekomst weer opnieuw in een horrorfilm spelen?

Lou Ferrigno: Ik heb persoonlijk voorkeur om binnenkort weer in een komedie te spelen op de televisie. Ik hou erg van komedie en om deze reden heb ik al in diverse komedies gespeeld. Zo heb ik voor zeven jaar lang deel uitgemaakt van de comedyserie King of Queens.

Heb je ter afsluiting nog iets wat je wilt delen met mensen die het interview lezen en wat nog niet benoemd is?

Lou Ferrigno: Ja dat heb ik wel: Ik heb een paar jaar geleden een cochleair implantaat gekregen om mij te helpen met het horen. Dit heeft mijn kwaliteit van leven een hoger niveau gegeven. Deze technologie is steeds verder in ontwikkeling en kan mensen echt helpen om een beter leven te leiden. Het gaat er uiteindelijk om het beste uit jezelf te halen in je leven en deze technologie kan veel mensen daarbij helpen.

The Hermit verschijnt in december, hopelijk ook in Nederland snel in de bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Interview met ’the incredible’ Lou Ferrigno over de horrorfilm The Hermit”

Plaats een reactie