Jack Osbourne maakt horrorfilm Black Sabbath

In 1963 kwam de Italiaanse horrorfilm I tre volti della paura geregisseerd door Mario Bava uit, hoewel dat in het Engels ‘The Three Faces of Fear’ zou zijn, kreeg het in de States de titel Black Sabbath. In 1966 werd er in hetzelfde Amerika een blues en hardrockband The Polka Tulk Blues Band opgericht door Tony Iommi en Geezer Butler met zanger Ozzy Osbourne en drummer Bill Ward. De naam was te lang en een kortere naam (Earth) bleek al door een andere band in gebruik, dus veranderde de band haar naam in Black Sabbath naar de film van Mario Bava.

Dát dus deze week bekend werd dat Jack Osbourne, de zoon van Ozzy, een horrorfilm met de titel Black Sabbath gaat maken is in de zin dus heel logisch. MAAR, de horrorfilm wordt geen remake van het origineel en gaat ook niet over de band. De muziek van Black Sabbath zal wel te horen zijn in de film en wellicht als inspiratie dienen.

Het blijkt dat het plan rond de horrorfilm Black Sabbath al uit 2009 komt, Mike Fleiss en Marc Weingarten kondigden toen de plannen aan bij de oprichting van Next Films. Voor de films was een deal gemaakt met Black Sabbath oprichter Tony Iommi, terwijl hij op dat moment in de clinch lag met Ozzy over de rechten van het merk Black Sabbath (het merk was voor 100% eigendom van de oprichter). Hoe die ruzie inmiddels is bijgelegd is niet bekend, maar de heren kunnen weer door één deur en dat de horrorfilm Black Sabbath weer in de planning staat is wellicht het gevolg.

Afgelopen week is op het Tribeca Film Festival in New York de rockumentary God Bless Ozzy Osbourne geregisseerd door Jack Osbourne in premiere gegaan. De productie was in handen van Mike Fleiss en Marc Weingarten. Of de documentaire in Nederland te zien zal zijn is niet bekend en Ozzy tourt wel door Europa maar Nederland staat nog niet in zijn agenda.

1.83.0-27U7WSMUZM4Z5YW3UTPAM6H2OM.0.1-8

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie