James Wan aan het roer van bovennatuurlijke found footage serie ‘Archive 81’ voor Netflix

Fans van bovennatuurlijke horror zullen erg blij zijn; Schrijver en regisseur James Wan, bekend van onder andere Insidious, The Conjuring en Saw heeft de handen in elkaar geslagen met Netflix. Via zijn productiestudio Atomic Monster gaat hij een serie produceren gebaseerd op de populaire horrorpodcast Archive 81.

Archive 81 zal gaan over archivaris Dan Turner, gespeeld door Mamoudou Athie (Jurassic World: Dominion) die stuit op een collectie videobanden uit 1994. In zijn poging de inhoud van deze banden te restaureren komt hij steeds meer te weten over het werk van de documentaire maker van de banden Melody Pendras, gespeeld door Dina Shihabi (Altered Carbon). Pendras’ werk gaat diep in op een onderzoek rondom een gevaarlijke sekte.

Voor het tot stand brengen van de show zal Wan nauw samenwerken met Rebecca Sonnenshine (The Boys, The Vampire Diaries) die ook gaat werken als executive producer boven op haart functie als showrunner en scenarist. Rebecca Thomas (Stranger Things) is ook bevestigd als executive producer en zal tevens de helft van de bevestigde acht afleveringen gaan regisseren.

James Wan op de set van The Conjuring (2013) Foto via IMDb

Verdere details zoals een trailer of een release datum zijn nog niet bekend. Zelf ben ik erg fan van found footage als het goed wordt uitgevoerd. De combinatie met James Wan had ik niet zien aankomen, maar met zijn werk voor onder andere The Conjuring films heeft hij zijn sporen zeker verdiend.

Klinkt dit ook als muziek in jullie oren? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie