Jason Blum: Film van Five Nights at Freddy’s nog steeds in de maak!

Five Nights at freddy's
Five Nights at freddy’s

Five Nights at Freddy’s, wie kent het ondertussen niet? Het Amerikaanse computerspelletje, ook wel bekend als FNaF, werd in 2014 gecreëerd door Scott Cawton en bleek een behoorlijke hit te zijn. De geruchten zijn dat er nu ook een Five Nights at Freddy’s-film aankomt.

Het doel van het spel is simpel: jij bent de bewaker met nachtdienst in Freddy Fazbear’s Pizza en moet de aldaar aanwezige animatronics bewaken. Deze levensgrote poppen blijken een eigen wil te hebben en zijn niet gediend van een oppas. Aan jou de taak om de nacht heelhuids te overleven.

Meer dan een spelletje

De serie is behoorlijk succesvol met een flink aantal vervolgen en spin-offs. De hoofdserie telt ondertussen al 7 vervolgen en er zijn al 4 spellen gebaseerd op FNaF, waaronder zelfs een AR (augmented reality) spel.

Naast al dit moois zijn er zelfs verschillende boeken uitgegeven:

  • Five Nights at Freddy’s: The Silver Eyes (2015)
  • Five Nights at Freddy’s: The Twisted Ones (2017) en
  • Five Nights at Freddy’s: The Fourth Closet (2018)

Alle drie geschreven door bedenker Scott Cawthon en Kira Breed-Wrisley. Ook hiervan zijn er spin-offs in de vorm van The Fazbear Frights-serie:

  • Five Nights at Freddy’s: Fazbear Frights #1: Into The Pit (2019), bevat drie korte verhalen: “Into the Pit”, “To Be Beautiful” en “Count the Ways”.
  • Five Nights at Freddy’s: Fazbear Frights #2: Fetch (2020), bevat drie korte verhalen: “Fetch”, “Lonely Freddy” en “Out of Stock”.
  • Five Nights at Freddy’s: Fazbear Frights #3: 1:35AM (2020), bevat drie korte verhalen: “1:35AM”, “Room for One More” en “The New Kid”.
  • Five Nights at Freddy’s: Fazbear Frights #4: Step Closer (2020), bevat drie korte verhalen: “Step Closer”, “Dance with Me” en “Coming Home”.
  • Five Nights at Freddy’s: Fazbear Frights #5: Bunny Call (2020), bevat drie korte verhalen: “Bunny Call”, “In the Flesh” en “The Man in Room 1280”.
  • Five Nights at Freddy’s: Fazbear Frights #6: Blackbird (2020), bevat drie korte verhalen: “Blackbird”, “The Real Jake” en “Hide and Seek”.
Five Nights at freddy's cast
de carebears van Five Nights

Five Nights de film

En wie gedacht had dat er niets verder meer verzonnen kon worden, heeft het mis. In 2015 kondigde Warner Bros. aan dat ze de filmrechten van de series hadden verworven. Fast forward naar eind 2020, waarin Cawton in november aankondigt dat de opnames zouden gaan beginnen in 2021. Ondertussen is de beste man gestopt met (het ontwikkelen en de ondersteuning van) het spel omdat hij zich meer wil gaan richten op zijn gezin (én geen zin heeft in alle drama) en heeft Jason Blum het fictieve stokje overgenomen. Helaas heeft hij tot op heden nog niet echt nieuws hieromtrent, behalve dat hij er eerlijk waar mee bezig is.

Dit is natuurlijk voer voor sceptici die al snel beweren dat er helemaal (nog) niets is, maar helaas leven we nog steeds in onzekere tijden waarin alle strengere regels het schieten van een film behoorlijk bemoeilijkt. Het plan ligt er al sinds 2015 en is al meerdere keren van producer veranderd, dus dat maakt het er allemaal niet geloofwaardiger op. Maar als we Jason Blum mogen geloven, komt het er zeker nog van!

Five Nights At Freddy's Movie UPDATE!! (FNAF Movie)

Kijk jij uit naar een Five Nights at Freddy’s-film? Heb jij de spellen gespeeld? Ik hoor het graag van je hieronder in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie