Jason Blum en Leigh Whannell ontfermen zich over ‘The Invisible Man’-reboot

In 2016 onthulde Universal Pictures de naam van zijn filmuniversum: Dark Universe. The Mummy (2017) was  officieel het begin van de reboot van de klassieke filmmonsters. Daarnaast kwam de studio met de aankondiging van films zoals The Invisible ManThe Hunchback of Notre Dame, Dr. Jekyll & Mr. Hyde en  Creature from the Black Lagoon. Maar na The Mummy werd het stil.

Variety heeft nu onthult dat Leigh Whannell (Upgrade, Insidious: Chapter 3) de film zal regisseren en dat Jason Blum de film in opdracht van Universal zal produceren.

Dark Universe - Monsters Legacy Official Trailer (2017) Universal Monsters Movie HD

The Invisible Man is gebaseerd op het gelijknamige boek van Herbert George Wells uit 1897 en werd reeds meermaals verfilmd, onder meer door Frankenstein-regisseur James Whale. The Invisible Man wordt een nieuwe interpretatie van de film die in 1933 voor het eerst verscheen.  De onzichtbare man werd in die film gespeeld door Claude Rains. De onzichtbare man werd in het origineel getoond door hem te wikkelen in verband.

De originele film gaat over Dr. Jack Griffin, een wetenschapper die zichzelf onzichtbaar weet te maken, maar vervolgens ook langzamerhand zijn verstand verliest. Onzichtbaar zijn heeft zo zijn voordelen en een daarvan is dat je kunt doen wat je maar wilt zonder dat iemand je kan herkennen. Dat maakt van de  onzichtbare man ook een monster, aangezien hij zijn onzichtbaarheid gebruikt om moorden te plegen. Zonder ooggetuigen komt hij daar vaak genoeg mee weg zonder problemen.

Afbeeldingsresultaat voor The invisible man
Claude Rains en Gloria Stuart in ´The Invisible Man´ (1933).

Afbeeldingsresultaat voor The invisible man

De productie van de adaptatie ligt in handen van Blumhouse’s Jason Blum en daarmee lijkt een R-rating voor de “klassieke monsterfilms” dichterbij dan ooit. Leigh Whannell zal het script gaan schrijven. Johnny Depp zou in eerste instantie de hoofdrol op zich nemen, maar is nu niet meer van de partij. Er is verder nog niets bekend.

The Invisible Man heeft nog geen release datum, maar wordt wel ergens verwacht in 2020. 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie