Jason Isaacs en Paul van Loon naar de Dutch Xmas Con

Jason Isaacs (vooral bekend als Lucius Malfoy uit Harry Potter) en schrijver Paul van Loon (Griezelbus) komen 17 & 18 december naar de de Jaarbeurs in Utrecht voor de Dutch Xmas Con. Ook Sibel Kekilli (Shae uit Game of Thrones) en grimeur master Pink Stylist, aka Charlie Short, zullen het weekend aanwezig zijn.

Jason Isaacs

Naast zijn wereldberoemde rol in Harry Potter is Jason Isaacs ook bekend van een tal van andere producties: Lord Felton in DragonHeart (1996), D.J. in Event Horizon (1997), Ronald Quincy in Armageddon (1998), Col. William Tavington in The Patriot (2000), Chaz Watley in Sweet November (2001), Captain Hook in Peter Pan (2003) en na de Harry Potter-reeks als Captain Waggoner in Fury (2014).
jason isaacs dutch xmas con 2016
Buiten het acteren is hij ook stemacteur in Avatar: The Last Airbender als Commander/Admiral Zha. in de game Castlevania: Lords of Shadow is hij de stem van Satan en in de serie Star Wars Rebels horen we hem uit de mond van The Inquisitor / Sentinel.

Paul van Loon

(alleen zaterdag aanwezig)
De Nederlandse schrijver Paul van Loon is ook aanwezig. De tienvoudig winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury publiceerde in 1983 zijn eerste boek ‘Boven op tante Agaat’. Het eerste deel van De Griezelbus kwam in 1991 uit en was al zijn 27e boek. Inmiddels zijn er ruim 120 boeken van de schrijver gepubliceerd en zijn De Griezelbus, Foeksia de Miniheks, Dolfje Weerwolfje en Raveleijn (Efteling) verfilmd.
Hoewel hij kinderboeken schrijft, was hij al op jonge leeftijd verzot op schrijvers Tolkien, Bram Stoker en H.P. Lovecraft.
paul van loon dutch xmas con 2016
De Dutch X-Mas Con Utrecht vindt 17 en 18 december plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Tickets zijn nu te koop. Een dagkaart kost 17,50 en voor beide dagen betaal je 27,50.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie