JAWS krijgt een bordspel en Funko Pops!

Het is alweer meer dan 40 jaar geleden dat Steven Spielberg de wereld veroverde met zijn zomer blockbuster-JAWS.  Na JAWSbleven de stranden misschien niet leeg, maar het was er toch verdacht stiller dan vóór de film. Want wie durfde er zelfs maar een teen in het water te steken na het zien deze bloedstollende thriller over een witte haai die een pittoresk badplaatsje onveilig maakt?

JAWS-bordspel

In  JAWS (bordspel) neemt één speler de rol van de haai,  terwijl de andere 1-3 spelers de rollen van Brody, Hooper en Quint overnemen. De gameplay is verdeeld in twee acts – Amity Island en The Orca – om het verhaal van de film te volgen:

In Act 1: Amity Island, bedreigt de grote witte haai de zwemmers en hij probeert te vermijden dat hij wordt gevangen genomen door de mensen. Andere spelers proberen de locatie van de haai te lokaliseren en zwemmers te redden van haaienaanvallen.
In  Act 2: The Orca wordt het spelbord omgedraaid.  Brody, Hooper en Quint zijn aan boord van een  zinkend schip en bezig met het climaxgevecht tegen de haai. Daarnaast moeten ze de Orka´s beschermen tegen gerichte haaienaanvallen. Als de mensen de haai doden, winnen ze; als een aanval van de haai op de Orka slaagt, wint de grote witte haai.

Het  spel duurt ongeveer 60 minuten en is geschikt voor 12 jaar en ouder. Naar verwachting wordt JAWS in juni uitgegeven door Ravensburger.  Het spel zal ongeveer $30 kosten. Spelers opgelet! Het spel biedt geen garantie dat Quint, Brody en/of Hooper de haai kunnen stoppen voordat ze zelf naar de haaien gaan!

Funko Pops!

Ben jij meer fan van Funko Pops!? Tijdens de Toy Fair 2019  in New York heeft het bedrijf Funko een sneak peek gegeven van een nieuwe lijn Funko Pops geïnspireerd door de film JAWS (1975).  Er is een super sized Funko Pop! (ongeveer 15 cm) van Bruce de haai  met een tank en Hooper, Quint en Brody krijgen hun eigen Funko Pop! De leverdatum van de Funko Pops! is nog niet bekend. Pre-order de Jaws Funko Pops! bij Zavvi.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “JAWS krijgt een bordspel en Funko Pops!”

Plaats een reactie