Jaws: Klassieker vanaf morgen in bioscoop op IMAX-formaat te zien!

Richard Dreyfuss en Robert Shaw in "Jaws"
Richard Dreyfuss en Robert Shaw in “Jaws”

De 50 jaar oude klassieker Jaws verschijnt vanaf morgen tijdelijk in de Nederlandse bioscopen van Pathé. Speciaal voor deze gelegenheid en het 50-jarige jubileum keert de iconische Steven Spielberg-productie terug in de bioscoop.

Nooit gedacht dat ik dit mocht schrijven, laat staan deze klassieker kan bekijken in de Nederlandse bioscopen. We zien tegenwoordig wel vaker klassiekers terug in de bioscoop, iets waar ikzelf erg vrolijk van word. Waar ik nog vrolijker van wordt: Jaws zal namelijk voor de eerste keer in IMAX te zien zijn en als klap op de vuurpijl krijgt Jaws daarnaast ook nog een 3D-versie, hoe vet!

Terugblik op het verhaal

Steven Spielbergs baanbrekende blockbuster over een reusachtige mensetende witte haai die de stranden van een vakantie-eiland teistert.

Het strand van het kleine Amerikaanse toeristische vakantie-eiland Amity wordt geterroriseerd door een enorme mensetende witte haai. De burgermeester wil echter niets aan de grote klok hangen omdat hij bang is dat de toeristen weg zullen blijven. Wanneer er echter meer slachtoffers vallen, neemt de politie het roer in handen. Een politiechef met watervrees (Roy Scheider), een wetenschapper (Robert Shaw) en een stoere haaienjager (Richard Dreyfuss) gaan er met een kleine sleepboot op uit om het monster te vangen. Het trio begint vol goede moed aan de jacht, maar komt er al gauw achter dat het vangen van de haai nog een stuk lastiger wordt dan ze dachten.

Filmgeschiedenis

Geregisseerd door Academy Award-winnaar Steven Spielberg, zette Jaws in 1975 de standaard voor op-het-randje-van-je-stoel spanning en veranderde als cultureel fenomeen voor altijd de filmindustrie. Met een onvergetelijke soundtrack die pure paniek oproept, blijft Jaws een van de meest invloedrijke en aangrijpende avonturen in de filmgeschiedenis.

Voor het eerst in IMAX

Vanaf morgen, 1 september 2022, kunnen we de klassieker in 2D en 3D zien bij veel bioscopen. Voor Jaws op IMAX-formaat kun je terecht bij de Pathé-bioscopen. Reserveer nu snel je tickets, want dit is een unieke kans!

Trailer

Om je geheugen weer wat op te frissen of om lekker even terug te blikken, kun je hieronder de trailer van Jaws bekijken!

Jaws - officiële trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Jaws: Klassieker vanaf morgen in bioscoop op IMAX-formaat te zien!”

  1. “We need a bigger boat…”. Iconische film. Ik was toen nog net te jong om hem in de bios te mogen zien, maar later is dat alsnog eens gebeurd. En natuurlijk diverse keren op TV en DVD.
    Ik zit er sterk aan te denken om er weer naar toe te gaan.

    Beantwoorden
  2. Dames en Heren,

    Ik wil toch even reageren als Die Hard Jaws fan. Niet om te zeuren maar er staan een aantal grote misverstanden in dit artikel. Jaws is op dit moment 47 jaar jong. En dus nog geen 50 jaar jong. Daarbij staat er het volgende ‘een wetenschapper (Robert Shaw) en een stoere haaienjager (Richard Dreyfuss)’. Dit moet andersom zijn. Robert Shaw is de stoere haaienjager en Richard Dreyfuss is de wetenschapper. Dan staat er dat ze met een kleine sleepboot er op gaan. Het is een vissersboot genaamd de ‘Orca’. En dan wil ik nog even reageren op de reactie van Rob. Het is You’re gonna need a bigger boat en niet We need a bigger boat. Dat was het.

    Beantwoorden

Plaats een reactie