Horrorgrootmeester John Carpenter geeft concert in Utrecht!


Hoewel John Carpenter, regisseur van o.a. The Thing, Halloween en The Fog al een een paar jaar uit de picture is met het maken van films is hij nog wel erg actief met het maken van muziek. De man die vaak zelf verantwoordelijk was voor de muziek bij zijn eigen films heeft in de afgelopen jaren een aantal albums uitgebracht en toert al een paar jaar door Europa en de VS waarbij hij zijn klassiekers, soms in een nieuw jasje, ten gehore brengt. En vergeet niet dat hij ook de muziek doet voor de nieuwe Halloween-film!

Nooit had ik gedacht dat de man ook Nederland zou aandoen en ging daarom twee jaar geleden naar Duitsland waar hij aanwezig was bij de horrorbeurs Weekend of Hell (Nu House of Horrors) en die avond ook een optreden verzorgde. Het was fantastisch om eindelijk eens de muziek van zijn films live mee te maken en nu heeft iedereen die dat toen heeft gemist de kans om dit alsnog mee te maken! In Nederland!

Op woensdag 10 oktober zal Carpenter zijn nu klassieke filmthemes laten horen in de grote zaal van Tivolivredenburg te Utrecht. De mogelijkheid bestaat om ook te kiezen voor twee soorten VIP-tickets waarbij er bij een een meet and greet is met Carpenter zelf en ook nog eens leuke presentjes te krijgen!
Hoewel ik hem al eerder heb gezien en gehoord kan ik als fan, van zowel zijn films als zijn muziek, dit niet aan mij voorbij laten gaan. Het is absoluut een aanrader!

https://youtube.com/watch?v=LS7k3G_6IjE

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Horrorgrootmeester John Carpenter geeft concert in Utrecht!”

  1. Prince of Darkness vind ik één van de beste horrorfilms aller tijden en de muziek daarvan is één van de weinige film soundtracks die bij mij is blijven hangen. Zelfde geldt qua muziek eigenlijk voor Escape from New York (the name is Plissken..). Eén van de betere actiefilms uit die tijd.
    Maar helaas, ik kan dan niet!

    Veel plezier in elk geval Johan en Marjolein 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie