Johnny Depp en Tim Burton: volgend jaar Dark Shadows

Eindelijk begint het duo Johnny Depp en Tim Burton volgend jaar aan Dark Shadows, een verfilming/remake van de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig.

Het was al lang bekend dat Johnny Depp graag de rol van vampier Barnabas Collins wil spelen, maar het overvolle schema van hem maakte dit vrijwel onmogelijk. Het gerucht dat volgend jaar april de opnames zouden starten is nu officieel bevestigd.

Als kind was Johnny Depp compleet verslaafd aan de tv-serie Dark Shadows, waar zo’n 1200 afleveringen van zijn gemaakt. De serie is een gotische soap die tussen 1966 en 1971 werd uitgezonden op de Amerikaanse televiese.

Een nietsvermoedende vrouw gaat als kinderjuf werken in een afgelegen landhuis, het blijkt een vampierennest onder leiding van Barnabas Collins. De kinderjuf stapt in een wereld van vampieren, weerwolven, kwade vloeken en andere bovennatuurlijke avonturen.

dark shadows - depp burton

In 2007 gaf ook Tim Burton graag mee te werken aan de verfilming met Johnny Depp in de hoofdrol. Deadline Hollywood meldt dat het script wordt geschreven door John August en ook Seth Grahame-Smith (Pride & Prejudice & Zombies) helpt hier aan mee.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Johnny Depp en Tim Burton: volgend jaar Dark Shadows”

  1. Van mij mogen ze vandaag nog gaan draaien. Ben benieuwd! Het zou wel leuk zijn als Burton hierna weer met een eigen karakter aan de slag gaat, dat is alweer een tijdje geleden. De laatste jaren maakt hij vooral adaptaties.

    Beantwoorden
  2. Weer vampieren : p maar toch benieuwd naar. Hopelijk gebruiken ze Depp niet enkel als commerciële lokvogel en mogen andere mooie namen de cast kleuren. Burton heeft blijkbaar toch zijn lievelingen en dat begint een beetje afgezaagd te worden.

    Beantwoorden
  3. @ Frank: ha sorry, wist ik niet. Depp kan zich met zijn status natuurlijk heel wat permitteren. En daar denk ik dan weer aan het woord lokvogel. Maar ik geef ze geen ongelijk hoor, in de filmwereld is alles toegelaten en men moet ergens het geld en de reclame halen. Het uiteindelijke resultaat is wat telt he. Zoals gezegd, ik ben benieuwd naar de realisatie van deze nieuwe samenwerking en bedoelde eigenlijk dat niet enkel Depp en Burton met de veren gaan lopen, maar ook de rest van de cast mag meeblinken en proeven van het succes en de serie een leuke update geven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie