Joyland: Pretparkbezoek nooit meer hetzelfde dankzij Stephen King

In een interview met Sunday Times heeft Stephen King aangekondigd dat hij momenteel werkt aan een nieuw boek, Joyland getiteld.  Het lijkt een typisch King-horrorverhaal te worden dat draait rond een seriemoordenaar die pretparken als territorium heeft.  Veel meer details zijn er nog niet bekend over het boek. Behalve het feit dat wanneer hij eerder zou overlijden dan de afwerking van het boek, dan ziet hij in zijn zoon Joe Hill de perfecte figuur om het boek verder af te werken.

De sequel op zijn populaire boek The Shining, Dr. Sleep getiteld, is ondertussen klaar, maar toch zal het tot volgend jaar duren voor het boek effectief verschijnt. Hij beseft natuurlijk dat het boek een gok is. Vele lezers zullen The Shining gelezen hebben in hun jonge jaren en aangezien de enorme populariteit en status zullen velen het goed hebben gevonden. De kans is zeer reëel dat ze ontgoochelt zullen worden door Dr. Sleep. Maar toch probeerde hij het boek anders te maken waardoor het publiek het toch goed zou kunnen vinden. Het boek begint met zoontje Danny Torrence die ondertussen 40 is geworden. Net als zijn vader is hij in de loop der jaren een notoire alchoholverslaafde geworden. Nochtans was hij altijd ervan overtuigd dat hij nooit zoals zijn vader zou worden. Hij heeft de afgelopen heel wat minderwaardige jobs gehad die hij nooit kon lang kon volhouden. Uiteindelijk werd hij een verpleger omdat hij “the shining” heeft en mensen weet te begeleiden op het moment dat ze gaan sterven. Dat heeft hem ondertussen de bijnaam Dr. Sleep opgeleverd.

Ondertussen werd Stephen King vrijdag geëerd voor zijn boek 11/22/1963.Tijdens de Los Angeles Times Book Prizes won hij de prijs voor  beste mystery-thrillerboek. Het boek gaat over een tijdreiziger die terugkeert in de tijd en zo de moord op Amerikaans president John F. Kennedy probeert te voorkomen. Het boek is ook genomineerd voor de International Thriller Writers Award voor beste boek.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie