Jubileumeditie Spawn knipoogt naar The Walking Dead

Morgen komt de 222ste editie uit van de comic Spawn, iets meer dan 20 jaar na de eerste verschijning van hoofdkarakter Albert “Al” Francis Simmons in de comic Malibu Sun #13. In dezelfde maand (mei 1992) kreeg Spawn een eigen comicreeks.

Bedenker Todd McFarlane tekende eerder van onder andere Marvels Spider-Man. Bij Marvel gold het beleid dat alle creaties eigendom zijn van de uitgever en de bedenker geen rechten heeft over zijn werk, Todd McFarlane richtte daarom samen met Jim Lee (van X-Men), Rob Liefeld (X-Force), Marc Silvestri (Wolverine), Erik Larsen (The Amazing Spider-Man), Jim Valentino (Guardians of the Galaxy) Image Comics op, een uitgever dat behalve zijn eigen logo en merknaam geen rechten claimt over de creaties. Spawn was een van de eerste titels bij Image.

Spawn gaat over een man (Al Simmons) die wordt vermoord op een militaire missie, maar van Malebolgia (een soort van satan) een aanbod krijgt: Al mag nog één keer zijn vrouw zien, maar in ruil daarvoor wordt hij de Hellspawn, de aanvoerder van het leger van de hel. Getormenteerd, verminkt en altijd in pijn, komt Simmons er achter dat zijn vrouw hertrouwd is. Na dit trauma leeft Spawn tussen hemel en hel, met de moeilijke keuze of hij Malebolgia meehelpt, of niet.

Voor de cover van 222ste editie tekende Todd McFarlane de eerste editie van een comic na welke sinds 2003 ook bij Image wordt uitgegeven: Robert Kirkmans The Walking Dead:

Ben jij of ken jij iemand met een passie voor horror en comics? Dan zoeken we jou!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Jubileumeditie Spawn knipoogt naar The Walking Dead”

  1. Ik ben na een jaar of twee/drie ook afgehaakt. Vond het heel tof dat de reeks aan het begin een klok had die aftelde. Maar die klok zag je steeds minder terug en ik heb geen idee of ‘ie überhaupt ooit op een nulpunt is beland of dat ze nu nog aan het aftellen zijn. Heb wel die complete eerste jaargangen nog ergens in een doos zitten. Erg tof jeugdsentiment! Niet in het minst om de tekeningen van McFarlane!

    Overigens, voor de geïnteresseerden, dit is de cover waarop McFarlane deze Spawn cover baseerde: http://media.comicvine.com/uploads/0/308/90420-18166-106379-1-walking-dead_large.jpg

    Beantwoorden

Plaats een reactie