Update: Kijk nu de proloog van Jurassic World: Dominion! + dit weten we tot nu toe over de nieuwe film:

Poster voor Jurassic World: Dominion - The Prologue.

September vorig jaar werden de opnames van Jurassic World: Dominion afgerond, en deze maand kondigde filmmaker Colin Trevorrow aan dat ook de post-productie van de film klaar is. Dat betekend dat de kans groot is dat de film inderdaad op de geplande datum van 9 juni 2022 in de bioscopen zal verschijnen. Wat weten we nu over de nieuwste Jurassic Park-film?

Tijdens F9 (Fast & Furious 9) in de Imax bioscopen is er een 5 minuten durende preview getoond, daarin zien we hoe een Amerikaanse drive-in-bioscoop wordt verstoord door een prehistorische vleeseter. Er werd gedacht dat dit de openingsscène van Jurassic World: Dominion zou worden, maar filmstudio Universal schrijft hierover: “De proloog heeft aparte, originele inhoud dat niet in de film te zien is en dient als het begin van het verhaal dat komende zomer in de bioscoop zal worden voortgezet.” De video is nu eindelijk verschenen en in zijn geheel, 5 minuten en 33 seconden, hieronder te zien:

The Prologue - Jurassic World Dominion (Universal Pictures) HD

Deze proloog neemt ons mee terug naar 65 miljoen jaar in het verleden om de wereld te ervaren voordat de mens bestond – en biedt daarnaast een glimp van een wereld waarin dinosaurussen onder ons leven. In 2019 verscheen ook Battle at Big Rock, een korte film die zich na Falling Kingdom afspeelt. Allemaal een mooie overbrugging naar Jurassic World: Dominion die 9 juni 2022 in de bioscopen zal verschijnen.

Veel bekende gezichten

Jurassic World: Dominion is net als Jurassic World uit 2015 geregisseerd door Colin Trevorrow, het vorige deel Jurassic World: Fallen Kingdom was in handen van J.A. Bayona. Trevorrow is net als bij de vorige twee delen ook betrokken als één van de scenaristen.

Een groot deel van de cast bestaat uit bekenden uit de filmreeks, zoals Sam Neill (Dr. Alan Grant), Laura Dern (Dr. Ellie Sattler), Jeff Goldblum (Dr. Ian Malcolm), Chris Pratt (Owen Grady), Bryce Dallas Howard (Claire Dearing), Daniella Pineda (Zia Rodriguez), BD Wong (Dr. Henry Wu). Daarnaast zijn er nieuwe personages gespeeld door Mamoudou Athie, Scott Haze, Dichen Lachman, Campbell Scott en DeWanda Wise.

Logo Jurassic World: Dominion
Het bekende dino-skelet van Jurassic Park in barnsteen

Wat is het verhaal van Jurassic World: Dominion?

Over het inhoudelijke verhaal is nog weinig bekend. De film vertelt twee parallelle verhalen die langzaam dichter bij elkaar komen. Volgens Trevorrow tegenover Collider heeft de film daardoor een erg bijzondere structuur. Moeten we daarbij denken aan deze proloog als één deel en Battle at Big Rock als het andere begin? Ook wordt het een lange zit, het lijkt met zo’n tweeënhalf uur de langste Jurassic-film te gaan worden.

Ben jij benieuwd naar het nieuwste deel in de Jurassic Park-reeks?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Update: Kijk nu de proloog van Jurassic World: Dominion! + dit weten we tot nu toe over de nieuwe film:”

Plaats een reactie