Sektes en religie in Lovecraftiaanse kaartspel ‘Rites of Cthulhu’

“The most merciful thing in the world, I think, is the inability of the human mind to correlate all its contents.”
– H.P. Lovecraft
Afbeeldingsresultaat voor rites of cthulhu

Rites of Cthulhu is een strategisch kaartspel in stijl van het Cthulhu/universum dat gecreëerd is door H.P. Lovecraft. Regelmatig terugkerende thema’s in de verhalen van Lovecraft verhalen zijn oude sektes en religie.Veel van de goden en andere bovennatuurlijke wezens uit de verhalen van Lovecraft hebben menselijke aanhangers verdeeld over meerdere sektes. Lovecraft gebruikte deze sektes vooral als een middel om de protagonisten van zijn verhalen in contact te brengen met de goden, zonder de goden zelf rechtstreeks ten tonele te hoeven voeren. Dit omdat de goden zelf geacht worden wezens te zijn die te machtig zijn om door menselijk handelen te kunnen worden gestopt.

Rites Tablets
Rites

Spelers strijden tegen elkaar als rivaliserende sekte in een reeks van 6 mini-games (bekend als ´´rites´´) om artefacten te winnen. De 6 rites zijn gebaseerd op 6 verhalen van Lovecraft genaamd; Cthulu Rises, Mountains of Madness, The Hound, Out of the Aeons, The Tree on the Hill en The Dunwich Horror. Elk artefact voegt iets nieuws en interessants toe aan het spel door een nieuwe regel te introduceren die het spel beïnvloedt. Artefacten zoals de Necronomicon of het brein van Henry Ackey zijn onderdeel van dit ´´deck´´.

Gerelateerde afbeelding
Artefacten

Na het spelen van alle 6 minispellen wint de speler met de meeste punten uit artefact-kaarten en wordt de grote sekteleider. Je voert een ritueel uit met het entiteiten ´´deck´´ (56 kaarten). Het entiteiten deck is verdeeld in 4 culten:

  • The Esoteric Order of Dagon (groene rand)
  • The Chorazos Cult (blauwe rand)
  • The Brotherhood of the Black Pharaoh (bruine rand)
  • The Chesuncook Witch Coven (rode rand)
Entities Cards
Entiteiten

Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers,  heeft een speelduur van 30-40 minuten en is voor de leeftijden van 11 jaar en ouder. Rites of Cthulhu is ontworpen door Craig Nybo van Quirky Engine Entertainment. Craig trad op als lead designer voor CHOPS: The Rock and Roll Board Game en voor Panic Fire (voorheen bekend als Shoot Your Friends). Hij werkte ook in de ontwerpteams voor Eyeball Boxing, Hoagie en Trash War, ook verkrijgbaar bij Quirky Engine Entertainment. Rites of Cthulhu is nu alleen nog te koop in de Quirky Engine Entertainment store, Ebay en Amazon.

Wil jij weten hoe je dit spel moet spelen? Check de game trailer hierover voor meer informatie.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie