Kijk een clip van ‘The Reckoning’, de nieuwe horrorfilm van de makers van ‘The Descent’

Neil Marshal leek in de jaren 00 op weg om een iconische horrorregisseur te worden met toptitels, zoals Dog Soldiers (2002) en vooral The Descent (2005). Toch kon hij de verwachtingen door tegenvallende films, zoals Doomsday (2008) en Hellboy (2019), niet helemaal waarmaken. Nu zou hij zich kunnen revancheren met een nieuwe horrorfilm, genaamd The Reckoning. Kijk hieronder een clip van zijn nieuwe film!

Neil Marshall's THE RECKONING (2021) Exclusive Clip // "The Devil Rises"

The Reckoning speelt zich af in de 17e eeuw in Engeland als de plaag, de Zwarte Dood, heerst. De film volgt Grace Haverstock (Charlotte Kirk) die ervan wordt beschuldigd een heks te zijn en gevangen wordt genomen. Ze ondergaat fysieke en emotionele martelingen en terwijl Grace haar onschuld probeert te behouden, moet ze de duivel zelf weerstaan die zich manifesteert in haar leven.

Veel horrorfilms die zich afspelen tijdens deze periode zijn er niet, maar die maskers in de bovenstaande foto zijn an sich al genoeg om bioscoopgangers de stuipen op het lijf te jagen. The Reckoning is geschreven én geregisseerd door Marshall en naast Charlotte Kirk is ook Sean Pertwee, Joe Anderson en Steven Waddington te zien.

Overigens, dat Neil Marshal zich de laatste jaren niet bepaald bewezen heeft als filmregisseur, wil niet zeggen dat hij de afgelopen tijd niet zeer geslaagde projecten heeft gemaakt. Hij is actief geweest als regisseur van afleveringen van Game of Thrones, Hannibal, Westworld en Black Sails. Vooral het regisseren van Game of Thrones zou zomaar een uitstekende voorbereiding geweest kunnen zijn voor The Reckoning. Wanneer de film precies in Nederland uit zal komen is nog niet bekend.

Kijk jij uit naar The Reckoning? Wat is jouw favoriete historische horrorfilm?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Kijk een clip van ‘The Reckoning’, de nieuwe horrorfilm van de makers van ‘The Descent’”

 1. Die clip ziet er niet verkeerd uit. Enige kritiekpunt dat ik heb, is wat ik vaker heb bij dit soort films. Aan de achterkant van de jurk te zien heeft zij al heel wat moeten doorstaan. Maar aan haar manier van bewegen kan je dat niet merken.
  Maar behalve dat, lijkt me dit wel wat.

  Favo historische horrorfilm?
  Hmm… The Name of the Rose met Sean Connery naar een boek van Umberto Eco is misschien niet helemaal een horrorfilm maar kent zeker griezelige personagers.
  En als die niet voldoende voldoet aan het predicaat horror, dan kies ik voor The Keep van Michael Mann (laatst ein-de-lijk op DVD kunnen kopen).

  Beantwoorden
  • Ik kan me héél goed herinneren dat toen ik jong was mijn vader samen met mij en mijn broer The Name of the Rose ging kijken. De sfeer die hangt in de film vond ik zó akelig! Ik weet niet eens meer zo goed wat het verhaal, maar die sfeer zal me bijblijven. Misschien ga ik hem binnenkort weer eens herkijken!

   Beantwoorden
   • Klopt! Het is meer een historisch mysterie over een moord in een klooster dan horror, maar de sfeer en het decor is creepier dan in menig echte horrorfilm. Ook is gebruik gemaakt van mensen met een “bijzonder” uiterlijk om de monniken te spelen en komt ook de Inquisitie om de hoek kijken. Een meesterwerkje van Jean-Jacques Annaud met een fantastische Sean Connery.
    Persoonlijk herinner ik me Connery meer van deze film dan van James Bond.

    Beantwoorden

Plaats een reactie