Neem een kijkje achter de schermen van Het Spookslot uit de Efteling

Altijd al een kijkje willen nemen aan de achterkant van Het Spookslot in de Efteling? Dat kan nu met de nieuwste aflevering op het Youtube-kanaal van de Efteling. In deze uitzending nemen makers Koos de Graaf, Dré Broeders en Mari van Heumen ons mee voor een uniek kijkje achter de schermen. Wij zijn allemaal fan van het ´echte´ werk en het is dan ook een feest om te zien hoe zij hier te werk gingen. Vergeet niet, het was 44 jaar geleden en digitaal geweld was toen nog niet uitgevonden. Alles moest met praktische effecten. Kom kijken voor de allerlaatste keer hoe Het Spookslot er achter de schermen uit ziet en of het er misschien nog wel spookt.

Hoe ging dat 44 jaar geleden?

In het filmpje nemen Koos, Dré en Mari ons mee langs alle aspecten van Het Spookslot en laten ze zien hoe het werkt. In 1978, Koos was toen 22, hebben ze het opgebouwd en er is in al die jaren niets veranderd. Met meegebrachte tekeningen van ontwerper Tom van de Ven laten ze verschillende monsters zien. Alle grafzerken waren van piepschuim gemaakt, want dat is makkelijk te bewerken. De blaadjes raapten ze met manden vol uit Het Sprookjesbos en het helmgras plukten ze zelf uit de Drunense Duinen. De zwarte jas van de rechter had iemand uit het team meegenomen en de klaagzang van de jammerende mannen is de stem van Koos. Tegenwoordig is daar budget voor, vroeger werd er gewoon gevraagd wie er nog iets had liggen thuis of wie er zin had om iets in te spreken.

Ik vind het echt fantastisch om te zien hoe ze de dingen gemaakt hadden. Echt vakmanschap. De mannen vertellen met nog net zo veel enthousiasme als 44 jaar geleden. Je ziet dat ze echt liefde voor het vak hebben. Overal is over nagedacht en met kleine aanpassingen creëer je veel verschillende effecten. Geweldig! Kijk snel zelf het filmpje hieronder over de totstandkoming van Het Spookslot in de Efteling.

Wil je precies weten hoeveel stenen, hoeveel kubieke meter beton en hoeveel ton staal er precies in Het Spookslot zitten? Bekijk dan dit filmpje van De Efteling van 7 jaar geleden met nog meer statistieken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Neem een kijkje achter de schermen van Het Spookslot uit de Efteling”

Plaats een reactie