Kinderhorror Top 5: Animatiefilms

Stel je bent een groot horrorliefhebber en je wilt je kind, neefje/nichtje, buurtkindje, oppaskindje etc niet gelijk de stuipen op het lijf jagen met A Nightmare on Elmstreet, Poltergeist, The Conjuring of It. Laten we dan rustig aan gaan beginnen en dan zo je horrorliefde voeden met kinderhorror.

Hier een Kinderhorror Top 5: Animatiefilms.

5. Paranorman

Paranorman is een komedie/thriller 3D stop-motion picture van Laika, uit 2012. De schrijvers  van de film zijn Sam Fell en Chris Butler. Dit verhaal gaat over Norman Babcock en Norman kan met de doden spreken, maar ook zien. Dit geeft de mensen in het dorpje Blithe Hollow een nogal een raar gevoel over Norman waardoor hij word gepest. De heks van de legende word wakker en er gebeuren allerlei rare dingen in het dorpje. Norman doet er alles aan om haar tegen te houden.

In de film zie je een aantal knipogen naar andere films uit de horrorgenre waardoor, het erg geestig word.

Met stemmen van o.a: Anna Kendrick, Leslie Mann, Jeff Garlin, John Goodman en Christopher Mintz- Plasse

ParaNorman Official Trailer #2 - Stop Motion Movie (2012) HD

4. Frankenweenie

Geregisseerd door Tim Burton en uitgebracht door Walt Disney Pictures in 2012.
Deze zwart wit stop-motion film is een remake van de gelijknamige kortfilm uit 1984 en een parodie en een hommage aan Frankenstein, Ook de eerste zwart wit film uitgebracht in Imax 3D.

Wanneer een auto Victor zijn hond doodrijd besluit Victor zijn hond tot leven te wekken. Alleen hij weet hoe dat moet. Als het schroeferige “monster” chaos en terror in de buurt veroorzaakt moet Victor zijn ouders en buren overtuigen dat zijn hond nog steeds zijn loyale vriend is.

Frankenweenie Trailer

 

3. Monster House

Monster house is een computer animatie uit 2006, geregisseerd door Gill Kenan. De uitvoerende producenten zijn Robert Zemeckis en Steven Spielberg, die voor het eerst samenwerken sinds Back to the future deel 3. Personages in de film zijn gemaakt met motion capture.

D.J. Harvard en zijn twee beste vrienden Chowder en Jenny ontdekken dat het huis van zijn buren in feite een levend monster is, dat bovendien erg boosaardig is. Uiteraard geloven de volwassenen helemaal niets van dit verhaal, dus is het aan de drie vrienden om het huis te stoppen voordat er onschuldige slachtoffers vallen.

Monster House - Trailer

2. The Nightmare Before Christmas

Hier nog een pareltje van Tim Burton uit 1993 (3D versie uit 2006) en , een bijna volledig stop motion film. Met muziek van Danny Elfman.
Burton kwam op het verhaal van het originele gedicht na het zien van halloweenspullen in de etalage van een winkel die werden weggehaald en vervangen door Kerstversieringen.

Jack Skellington is de pompoenenkoning van Halloweentown. Hij heet zo omdat hij heel makkelijk andere bang maakt. Omdat Jack verveelt is om elk jaar weer halloween te vieren gaat hij een stukje lopen in het bos en, komt ergens waar hij nog nooit is geweest. Zo vindt hij Christmastown. Hij vind het geweldig en laat de kerstman ontvoeren om ook Kerst te vieren in Halloweentown. De dorpsgenoten vinden het allemaal een leuk idee! Behalve Sally.

The Nightmare Before Christmas 3D: Planning Christmas Clip

1. Coraline

Coraline en de geheime deur is een stop motion film uit 2009, gebaseerd op het kinderboek van Neil Gaiman. De film is een productie van Laika entertainment (Paranorman)

Coraline is verhuist met haar ouders in een oud huis. Ze werken heel hard en hebben geen tijd voor dr. Ze gaat op onderzoek in het huis en vind een stukje muur met een deurtje wat is afgeplakt met behang. Midden in de nacht word ze wakker door muizen met knopen als ogen en achtervolgt ze. Coraline komt in de andere wereld terecht waar, alles het zelfde is. Haar ouders zijn daar ook maar die zijn veel liever en geven haar aandacht, het enige rare is dat ze knopen hebben als ogen. Coraline heeft het zo naar dr daar en noemt de andere ouders “andere moeder” en “andere vader”. Andere moeder en vader vermaken Coraline erg goed maar na een tijdje zegt andere moeder dat Coraline moet blijven. Coraline wilt dat niet en dan komt er en strijd dat ze weg wilt wat super spannend is.

Mocht je nou geen kind zijn maar, het jou beurt is op een filmavond om de film te bedenken, kan je altijd deze doen. Ze zijn erg spannend en vermakelijk! Zo hoef je toch niet badend in het zweet wakker te worden van pennywise of een creep die misschien wel verstopt zit in je kledingkast.

Hier nog wat andere kinder vriendelijke horrorfilms:

  • Taran en de toverketel
  • 9
  • Hoodwinked
  • The secret of NIMH
  • Hotel Transylvanië

Interessant artikel?

1 gedachte over “Kinderhorror Top 5: Animatiefilms”

Plaats een reactie