3 films en tv-series van The Dark Tower (Stephen King)

Donkere Toren Stephen KingHet gonst al een tijdje rond Stephen Kings magnum opus, The Dark Tower. Geruchten rond een tv-serie en geruchten rond een film triologie, ze blijken beiden waar. Akiva Goldsman, Ron Howard en Brian Grazer zullen voor Universal Pictures en NBC Entertainment gaan werken aan de films en tv-series.

Magnus Opus: De Donkere Toren

Al op zijn 19e besloot Stephen King dat hij ook zo’n groot werk zal schrijven zoals Tolkiens meesterwerk Lord of the Rings, de vele spagetti-westerns die in die tijd werden gemaakt en een gedicht van Robert Browning “Childe Roland to the Dark Tower Came” uit 1855 inspireerden hem tot het eerste boek The Gunslinger (1982). Inmiddels bevat The Dark Tower-serie 7 delen, het achtste deel dat er aan komt zal een loststaand verhaal zijn in dezelfde wereld. Daarnaast er is ook een reeks comics dat zich afspeelt als prequel voor de boeken, ook hiervan is de laatste nog niet geschreven.

The Dark Tower is een avontuur dat de genres fantasy, spagetti western, science-fiction en horror overlapt, het beschrijft Roland Deschain als de laatste scherpschutter op een zoektocht naar een object/gebouw dat de ‘Donkere Toren’ wordt genoemd en toegang zou bieden tot alle universa.

Drie films en tv-series van The Dark Tower

I’ve been waiting for the right team to bring the characters and stories in these books to film and TV viewers around the world‘ zo stelt Stephen King over Akiva Goldsman, Ron Howard en Brian Grazer. Ron Howard zal de eerste film en eerste seizoen van de tv-serie regisseren, dat geschreven zal worden door Akiva Goldsman, Brain Grazer voegt zich bij het duo als uitvoerend producent. De films en tv-series zullen worden gemaakt voor de respectivelijke film- en televisiedivisies van NBC Universal.

Het plan is om The Dark Tower films af te wisselen met de tv-serie, de eerste film zal gevolgt worden door een tv-seizoen dat de brug slaat naar de tweede film. Ron Howard legt deze beslissing uit: ‘By using both the scope and scale of theatrical filmmaking and the intimacy of television we hope to more comprehensively do justice to the characters, themes and amazing sequences King has given us in The Dark Tower novels.

stephen king - donkere torenDit wordt een gigantisch project en het zal nog een behoorlijke tijd duren voor de eerste beelden van The Dark Tower het daglicht zullen zien. Dit geeft iedereen nog ruim de tijd om deze boeken van Stephen King te gaan lezen die in het Nederlands vertaald zijn als De Donkere Toren:
1: De Scherpschutter (1982)
2: Het Teken van Drie (1987)
3: Het Verloren Rijk (1991)
4: Tovenaarsglas (1997)
5: De Wolven van de Calla (2003)
6: Een Lied van Susannah (2004)
7: De Donkere Toren (2004)

En er is natuurlijk genoeg tijd voor discussie: Wat vinden jullie, komt deze verfilming te vroeg, moet het überhaubt verfilmd worden? Is de combinatie van films en tv-series wel zo’n goed idee?

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tommy
Tommy
13 jaren geleden

Mij maakt het alvast nieuwsgierig, al moet ik toegeven dat verfilmingen van Stephen King me al vaak tegengevallen zijn.

wouter
wouter
12 jaren geleden

Ikzelf ben een enorme fan van stephen king boeken en ben nieuwsgierig of de films en eventueel reeks ook zo goed zullen zijn als de boeken.

Patrik
Patrik
12 jaren geleden

Jammer maar het gaat niet door http://www.darktowermovies.com/
Was er erg benieuwd naar hoe de serie en films zouden worden, hoop dat ze toch nog gemaakt worden

VeryBloodyMary
VeryBloodyMary
12 jaren geleden
Antwoord aan  Patrik

Frank meldde het al op 18 juli http://denachtvlinders.nl/2010/king-donkere-toren-film-serie/. Hoop dat Howard (die dit project helemaal zag zitten) toch een manier vindt om door te gaan.

Agorius
Agorius
6 jaren geleden

Als in de Film en de TV serie net zo’n waardeloos en afgeraffeld plot krijgen is dat voor mij een reden om te passen.

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x