King Kong krijgt een eigen serie op Disney Plus

King Kong is een personage waar bijna iedereen wel van heeft gehoord. Als de meeste mensen de naam alleen al horen dan duurt het niet lang voordat ze moeten denken aan een gigantische aap die bovenop een wolkenkrabber een vrouw (misschien zelfs nog Jessica Lange) vasthoudt. King Kong is dan ook een echt klassiek horror-personage, zijn eerste film kwam namelijk al uit in 1933. Nu is het bijna afgerond 100 jaar later en er is weer aangekondigd dat er een nieuwe King Kong serie aankomt. Deze nieuwe serie gaat dan ook proberen om kijkers weer hetzelfde gevoel te geven als dat het oude publiek had in 1933.

Al voor deze nieuwe serie kwam King Kong voor het laatst vorig jaar voor in de film Godzilla vs Kong waar hij het heeft uitgevochten met Godzilla. Deze film is deel van een filmserie van Warner Brothers. Deze nieuwe serie tegen is hier compleet losstaand van. Dit is mogelijk gemaakt omdat het personage van King Kong in een vreemde positie zit waarin beiden Warner Brothers en Disney hem kunnen gebruiken.

Deze nieuwe King Kong serie plaatst de focus op de achtergrond van de aap en de mysterieuze gebeurtenissen welke plaatsvinden op Skull Island. De serie zelf wordt gemaakt door Stephany Folsom. Terwijl Folsom onlangs succes leek te vinden met haar televisie-adaptatie van de stripboeken van Papergirls is er onlangs aangekondigd dat deze serie onlangs lovende kritieken na het eerste seizoen wordt beëindigd. Ze werkt voor de King Kong-serie samen met James Wan en de serie wordt dan ook geproduceerd door zijn nieuwe productiebedrijf; Atomic Monster.

Het is leuk om te zien dat sommige personages zelfs na honderd jaar niet inboeten op populariteit. Wij blijven het nieuws over deze serie in de gaten houden en stellen jullie natuurlijk via Nachtvlinders op de hoogte.

Interessant artikel?

Plaats een reactie