King of Tokyo nu in monsterlijke Dark Edition

Het spel King of Tokyo is uitgebracht in 2011 en heeft ook diverse uitbreidingen (waaronder Halloween, Chtulhu en King Kong) gekregen. Vandaag is er een special edition verschenen: King of Tokyo: Dark Edition.

In King of Tokyo ben je een monster en heers je over Tokyo, tenminste als je aan de winnende hand bent. Je tegenspelers hebben hetzelfde doel. Monsters, robots of andere giganten strijden met elkaar, en daarmee haalt de originele editie sowieso al inspiratie uit Godzilla. Deze Dark Edition voegt nog wel extra elementen toe. Deze video van Board Game Geek gaat er op in:

Deze editie is sowieso een luxe uitvoering, daarmee is de prijs ook ergens tussen de 35 en 40 euro uitgekomen. Daarnaast geeft de Amerikaanse uitgever aan dat het een limited edition is, dus niet herdrukt zal worden. Of bestaande uitbreidingen samenwerken met deze versie is mij niet duidelijk.

In deze Dark Edition zitten de monster Giggazaur, Kraken, Meka Dragon, Alienoid, The King en Cyber Bunny.

King of Tokyo heb ik zo’n 6 jaar geleden een paar keer gespeeld bij een festival (ja, met soort van glamping) en staat eigenlijk sindsdien op mijn wensenlijstje. Deze King of Tokyo: Dark Edition is daarom een goed excuus om het eens aan te schaffen bij mijn favoriete spellenwinkel.

Het spel is zowel in het Engels als Nederlands verschenen en onder andere te koop via Bol. Ken jij het spel of lijkt je deze editie leuk?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie