Nieuwe mode: Kleding van menselijke huid koop je bij Urban Outraged

jas van mensenhuid
jas van Avery

PETA staat voor People for the Ethical Treatment of Animals en is een organisatie die vecht voor dierenrechten. Opgericht in Amerika in 1980 en ondertussen de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. Zij richten zich op de totstandbrenging en bescherming van dierenrechten. Sinds kort is hun nieuwste actie op internet te vinden: Urban Outraged.

Op deze site kan je ‘shoppen’ voor kledingstukken gemaakt van menselijk huid. Naast tassen, schoenen en riemen worden er ook complete jurken en zelfs jassen aangeboden. Het ziet er allemaal lekker luguber uit. En professioneel, je kan op een artikel klikken en dan kan je een maat kiezen en zie je reviews van het product.

Maar zoals je waarschijnlijk al zal vermoeden zit er een addertje onder het gras. Het assortiment is natuurlijk niet echt te koop, als je doorklikt om te bestellen kom je op een landingspagina van PETA waarin je heel bot uitgelegd krijgt waarom het wel oké is om dierenhuid te gebruiken voor je kleding en waarom je nog niet walgt van jouw inloopkast vol met dierenleed.

schoenen van mensenhuid
schoenen van Richard

Nou is mij ter oren gekomen dat PETA zelf ook geen lieverdje is (ik weet er niet zo veel van, dus ga mij ook niet in die discussie mengen), maar die pagina komt bij mij nogal dwingend over. Een foto van een koehoofd afgescheurd van zijn lijf is mijns inziens nogal out of context en ik ben geen expert, maar volgens mij kan je prima een schaap scheren en haar wol gebruiken zonder dat het dierenleed is. (een foto van een dood schaap schiet ook een beetje zijn doel voorbij) Wat mij betreft is dit iets teveel stemmingmakerij.

Natuurlijk hebben ze wel een punt en bewustwording is zeker goed, maar moet dat dan op zo’n heftige manier? Hoe denk jij daar over? En nog belangrijker: zou jij de Avery-jas kopen? Ik zie mijzelf daar wel in lopen. Dan kun je altijd nog deze kleding kopen van namaak-mensenhuid.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Nieuwe mode: Kleding van menselijke huid koop je bij Urban Outraged”

 1. Sterker nog, als je een schaap niet scheert, dan wordt hij in de zomer veel te warm. En de vacht kan veel te zwaar worden voor zo’n beest. Dus dat is inderdaad een nogal dom voorbeeld.
  En aangezien ik ook een biefstukje lust, kan de je huid van die koe het beste ook gebruiken, toch?
  Maar ja. Peta. Een nogal vervelend activistisch clubje dat wil dat iedereen de wereld ziet zoals zij dat doen. Zoals dat soort vervelende clubjes eigenlijk altijd willen.
  Maar die jas ziet er inderdaad wel stoer uit. Ik ben eigenlijk wel toe aan een nieuwe leren jas, dus ik was best teleurgesteld dat ik hem niet kon kopen 😉

  Beantwoorden
 2. Ik houd wel van zulke schokkende campagnes, want over het algemeen gaat het niet heel goed met het dierenwelzijn in de veeïndustrie, staat te vaak in het nieuws NOS.
  En ook het concept van de campagne is leuk. Maar het slaat dan op zulke details vind ik dan weer knullig en krijg je dus discussie over deze details.

  Beantwoorden

Plaats een reactie