Kojima gaat engste game ooit maken

Hideo Kojima, bekend van de Metal Gear serie, maar ook van een van de engste playable teasers ooit P.T.; komt met het lumineuze idee om de engste videogame ooit te maken. En aan het niveau van P.T. is wel af te zien dat ie daar goed in is.

P.T. is helaas niet meer voor het publiek beschikbaar, toen de stekker uit het project werd getrokken kwam per direct ook een eind aan de demo in de PlayStation-store. Mensen die het hadden gedownload, konden het nog wel spelen. Dit zorgde voor een cultstatus en de ps4 consoles die een speelbare versie van P.T. hebben, worden nog steeds voor flinke bedragen verkocht. 

Hideo Kojima is nu klaar met Death Stranding en heeft dus zijn handen vrij voor een nieuw project. Hij is al druk bezig met horrorfilms kijken, dit doet hij om ideeën op te doen. Saillant detail: hij kan heel slecht tegen horrorfilms. Hij had de Thaise film The Eye gekeken bij het maken van P.T; maar vond het te eng om af te kijken.

P.T. is zonder overdrijven tot op de dag van vandaag een van de engste ervaringen die je kan spelen. Ik ben dus super enthousiast over dit nieuws, misschien zit er zelfs weer een samenwerking met Del Toro in. Zodra er meer over bekend is, lees je het hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie