Kort fragment uit de nieuwe Stephen King ‘Eerlijke Vinder’

eerlijke vinder1Op 2 juni 2015 verschijnt het nieuwe boek van Stephen King bij uitgeverij Luitingh Sijthoff. De nieuwe Stephen King heet ‘Eerlijke Vinder’ en zal net als ‘Misery’ draaien om een lezer, die op een gevaarlijke manier geobsedeerd raakt door een schrijver. Het boek wordt gezien als een vervolg op het eerder verschenen ‘Mr. Mercedes’.

Voor wie echt niet kan wachten tot begin juni, heeft de website ‘Discordia 19‘ een fragment geplaatst van de Engelse variant van het boek.

‘In De eerlijke vinder heeft John Rothstein, een legendarische schrijver van een serie boeken, al decennialang niets gepubliceerd. Morris Bellamy is woedend. Niet alleen omdat Rothstein met schrijven is gestopt, maar ook omdat diens serie niet naar zijn smaak eindigde. Zijn woede gaat zo ver dat hij Rothstein vermoordt. Ook neemt hij een zak met cash weg uit de kluis en een stapel aantekenboekjes met ongepubliceerd materiaal. Die laatste blijken de hoofdprijs te zijn. Morris verbergt het geld en de aantekenboekjes – en wordt dan gearresteerd voor een andere misdaad. Decennia later vindt ene Peter Saubers de buit. Nu is het deze jongen, en diens familie, die door Bill Hodges, Holly en Jerome gered moeten worden van de inmiddels nog krankzinniger en wraakzuchtiger Morris, die na 35 jaar uit de gevangenis komt.’

Wat vinden jullie? Smaakt dit fragment naar meer?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Kort fragment uit de nieuwe Stephen King ‘Eerlijke Vinder’”

  1. Een fan is boos omdat een schrijver met schrijven is gestopt en niet tevreden is over het einde van de boekenreeks?

    Gaan we in herhaling vallen, meneer King?

    Beantwoorden

Plaats een reactie