Trailer nederhorror De Gloeiige

De Gloeiige is een negen-minuut durende korte fictiefilm gebaseerd op de gelijknamige oud-Nederlandse volksvertelling. Deze volksvertelling over een gloeiende/brandende geest op de Brabantse heide heeft veel verschillende oorsprongsverhalen – van een Engelse soldaat tot een stelende boerenknecht – maar de makers kozen voor het verhaal van een achterbakse boer die na zijn leugens vervloekt werd, en zo de rest van zijn brandende bestaan over de heide moest dwalen om andere leugenaars af te straffen.

Bekijk hieronder de trailer:

https://www.facebook.com/dirtypawsmedia/videos/856197964574911/

De Gloeiige is een film van Justus van den Elsen van het filmproductiebedrijf Dirty Paws Media. In de hoofdrol speelt Stan Dekkers. De film is gemaakt met een bijdrage vanuit de provincie Noord-Brabant en het televisieprogramma Goud van Brabant, voor een totaal budget van 1000 euro. De Gloeiige is een duistere korte film die je ‘meteen bij de kloten pakt, een klein verhaal groots uitgewerkt’, met een ‘perfecte research’ en een hoofdrolspeler ‘die echt meer op televisie moet komen’, volgens de jury van Goud van Brabant.

Een korte variant van de film zal eind dit jaar te zien zijn op Omroep Brabant. Maar Dirty Paws Entertainment wil ook aan het einde van dit jaar en in de loop van 2019 vooral inzetten op de (inter)nationale filmfestivals.

De Gloeiige is binnenkort op de TV en online! We houden jullie op de hoogte!

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie