Kijk hier de korte film: Lili (Yfke van Berckelaer)

Vandaag verschijnt de korte horrorfilm Lili van de in Los Angelos wonende Yfke van Berckelaer online en is hieronder te zien. De film kreeg volop aandacht op internationale festivals en sleept prijs na prijs in de wacht.

Vorig jaar sprak Michel Bonset al met de regisseuse over #METOO, horror in Nederland en Yfke’s toekomstplannen, lees het hele interview hier. Voor deze online release sprak ik haar nog kort:

Lili kon helaas niet vertoond worden op het Imagine Film Festival, maar toert nu wel door Nederland via het Amongst Makers programma en is nu via Alter online verschenen. Moeten we hem op groot scherm kijken of komt Lili ook tot zijn recht op een mobiele telefoon?

Yfke: Elke film is natuurlijk beter in de bioscoop, op een groot scherm waarbij je niet weg kan kijken en met goed geluid. Ik heb Lili een paar keer met een volle zaal kunnen zien en het was geweldig om te voelen hoe het publiek er helemaal in meeging. Dus als je de film groot kan zien, doe dat vooral, zeker als het tijdens een te gek festival of Amongst Makers is. Maar kan dat niet, dan werkt Lili gelukkig ook nog steeds prima op een klein scherm. 

In 2021 is De Nachtvlinders mede-organisator van het Dark Arts Film Festival Amsterdam. Heb jij nog een tip voor, laten we specifiek zijn, Nederlandse filmmakers? Hoe zorg je dat jouw korte film opvalt tussen de vele, internationale creaties?

Ik wijk hierin misschien wat af van anderen maar ik zou adviseren om je niet blind te staren op iets waarvan je denkt dat het gaat verkopen, aan zal slaan of er perfect uitziet. Maak iets omdat je per se dat verhaal moet vertellen. De reden maakt niet uit en het verhaal zelf ook niet, maar zorg dat het je grijpt en je het niet los kan laten. Als ik Guillermo del Toro mag quoten: “Don’t make the movies that you need to make, make the movies that need you to make them.” Dat zijn de verhalen die alleen jij kan vertellen en die zullen er dan ook uitspringen. 

Lili

Actrice Lili weet hoe ze overtuigend een rol binnenhaalt tijdens een auditie. Maar de man aan de andere kant van de tafel weet ook heel goed hoe het spelletje werkt, zijn spelletje.

Lili wordt gespeeld door Lisa Smit, haar tegenspeler is Derek de Lint.

Horror Short Film "Lili" | ALTER Exclusive
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 4.6

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Interessant artikel?

1 gedachte over “Kijk hier de korte film: Lili (Yfke van Berckelaer)”

Plaats een reactie