Korte horrorfilm R.I.P. van Jan Doense

“Finally on Vimeo!”, zo kondigde Jan Doense deze week de release van zijn korte zombiefilm R.I.P. op de videosite aan. De korte film was al een tijd her en der op internet te vinden, met deze versie is R.I.P. is hoge kwaliteit te bewonderen. In 2003 werd R.I.P. bekroond als beste korte komische horrorfilm op het Screamfest in Los Angeles en kort daarna won het ook een Zilveren Melies voor korte Europesche fantastische film op het Dead by Dawn filmfestival in Schotland.

R.I.P. maakte deel uit van een reeks van korte films KORT! van de Publieke Omroep en werd vertoond als voorfilm van de bioscooprelease van Ali G in Da House. De hoofdrollen worden gespeeld door Manouk van der Meulen en Huub van der Lubbe.

Nacht. Bliksemflitsen kondigen een naderend onweer aan. In een eenzaam huisje treurt een jonge vrouw om haar overleden man.

Wat vinden jullie van deze short? Stem hieronder:
[Total: 0 Average: 0]
Meer korte films? Ga naar een willekeurige
3 Reacties
  1. Don Julio zegt

    Huub van der Lubbe als zombie met obsessive compulsive disorder: Briljant. Los van het feit dat Jan Doense alleen al vanwege de Nacht van de Wansmaak een eeuwige gouden medaille op de Olympische Horror Spelen heeft verdiend.

  2. Martijn zegt

    Ik heb deze toen inderdaad in de bioscoop gezien! Leuk filmpje.

  3. Robbie zegt

    Saai

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Korte horrorfilm R.I.P. van Jan Doense

3