Kijk nu ‘Laura Hasn’t Slept’: dé inspiratie achter de hithorrorfilm ‘Smile’

De relatief kleine horrorfilm Smile (2022) heeft de wereld de afgelopen maanden in z’n greep gehouden. Met een mager budget van 17 miljoen dollar, heeft de film inmiddels meer dan 200 miljoen euro opgebracht. De regisseur van de film, Parker Finn, heeft met minimale middelen een absolute withorrorfilm gemaakt.

Smile gaat over een Rose Cotter (Sosie Bacon) die na een zelfmoord van een patiente vreemde dingen begint te zien. Ze wordt achtervolgt door een entiteit die (zoals de titel al doet vermoeden) naar haar glimlacht. Rose verliest de grip op haar leven en moet haar traumatische verleden onder ogen komen om zichzelf te redden uit haar dramatische situatie.

Prijsvraag: Kijk Smile gratis bij Pathé Thuis

Ondanks dat Finn bij het grote publiek nog niet erg bekend was, komt hij niet uit het niets. Sterker nog… het verhaal achter de film Smile komt niet uit het niets. In 2019 bracht de Amerikaanse regisseur al een korte horrorfilm uit, genaamd Laura Hasn’t Slept. Deze film zou uitgroeien in Smile. In Laura Hasn’t Slept vertelt Laura (Caitlin Stasey) over een aantal terugkerende dromen aan haar therapeut. Hierin wordt ze achtervolgd door een glimlachende man… Sounds familiar?

De korte film is op YouTube gezet en kun je hieronder bekijken!

SMILE | "Laura Hasn't Slept" Original Short Film | Paramount Movies
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 3.8

Heb jij Smile gezien? Wat vond jij ervan? En wat vind je van deze korte film? Laat het ons weten!

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie