Korte horrorfilm NightCry van de regisseur van The Grudge

Sinds deze week draait de nieuwe The Grudge in de bioscopen, de film is een sidequel en speelt zich tegelijkertijd af met de Amerikaanse remake uit 2004. In mijn recensie ben ik niet al te positief over het werk van regisseur Nicolas Pesce voor The Grudge 2020.

Voor de wekelijkse korte horrorfilm besloot ik dan ook op zoek te gaan naar meer werk van Takashi Shimizu bedenker en regisseur van zowel de originele Japanse Ju-on: The Grudge, als de Amerikaanse remake uit 2004. Eerder kwam ik al eens de short Katasumi tegen, vandaag wat recenter werk: NightCry (2015).

NightCry Full Short Film
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

De korte horrorfilm NightCry is gemaakt voor de crowdfunding van de horrorgame Project Scissors: NightCry (steam/PS Vita). Deze adventure-survival-horrorgame verscheen in 2016 wordt omschreven als een spirituele opvolger van de drie Clock Tower games, waarvan het eerder deel in 1995 verscheen. Zowel de games als de bovenstaande korte film NightCry vertellen over een luxueus cruiseschip waar op een avond een moord plaatsvindt, als de nacht valt blijkt niets wat het is en de nachtmerrie ontwaakt.

Zie hier ook de launchtrailer van de, niet zo heel positief ontvangen, game:

NightCry Launch Trailer

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie