Kijk de korte horrorfilm PAASHAAT

GRONINGEN – Een groep Groningse filmmakers komt dit Paasweekeinde met de online release van hun genre-overstijgende tragikomische paasfilm. In deze fantastische grondige herinterpretatie van allerhande Paas- en haasmythes staat de ontworteling van een disfunctionerende familie centraal.

Groningstalige gedachtenspinsels van een gehandicapte zoon, over het rustieke plattelandsleven met zijn ouders, leiden een oerhard en absurd wraakverhaal in dat in dertig minuten alle kanten opvliegt.

Een uniek concept, bedacht door schrijver en regisseur Boki Mekel. Zelf noemt hij de film een noordelijke eastern met western invloeden, maar eigenlijk is het een fantasy horror vol gitzwarte humor. “Pasen is niet meer wat het was,” zegt cameraman en editor Arno Cupédo.

De film werd vrijwel zonder budget gemaakt door een groep professionals en enthousiastelingen van het Videocollectief, aangesloten bij Cultureel Studentencentrum Usva in Groningen. Alle special effects zijn ook zelf gemaakt, waaronder een 30 cm grote animatronic zombiepaashaas die in de film een glansrol vervuld.

De film is ook van een eigen eclectische soundtrack voorzien waarin vrolijke kinderliedjes worden afgewisseld met duistere metal en digital hardcore.

Een vrolijke paasmorgen op het Noord-Europeesche platteland wordt ernstig verstoord wanneer wortelboer en jager Be met een conscientieus geslepen wortel het hart van een argeloos rondhuppelende paashaas treft. Zijn gehandicapte hypersensitieve zoon Timmie is in alle staten maar vindt troost in de armen van zijn zorgzame sherryverslaafde moeder Eva. Wanneer zijn gifspuitende buurman Draco vervolgens over een achteloos achtergelaten lege bierfles struikelt zijn de bijzonder pijnlijke gevolgen voor alle betrokkenen niet meer te overzien. Uit het gif herrijst de doodgeschoten paashaas om wraak te nemen.

Er komt binnenkort ook een PAASHAAT Special Edition DVD met vele extra’s en making-of materiaal.

Vrolijk Paashaten!

Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 3.5

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gaetana
Gaetana
12 jaren geleden

What the… Bij het lezen van omschrijving dacht ik meteen aan het concept van de film Sint. Niets is minder waar. Absurde, maar daardoor gave paashorror van Groningse bodem. Geweldig !

TWITCH-HORROR
TWITCH-HORROR
12 jaren geleden

geweldig ookal had ik soms tog de engelse subs nodig 😛

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x