Korte stop-motion horror The Bones wordt geproduceerd door Ari Aster

Dat zoete horror en stop-motion animatie goed samengaan, weten we sinds films als Corpse Bride en Coraline. Ari Aster, regisseur van Hereditary en Midsommar, heeft zich als producent verbonden aan de Chileense korte stop motion film The Bones. De eerste beelden zie je hier. Waar gaat het eigenlijk over?

The Bones is het geesteskind van Chileense regisseurs Cristóbal León en Joaquín Cociña (The Wolf House), geïnspireerd op de Chileense geschiedenis. De film is bedoeld om herinneringen op te roepen aan de allereerste stop-motion-animatiefilm. Het 16 mm-beeldmateriaal, gedateerd als 1901 en opgegraven in Chili in 2021, documenteert een ritueel. In het ritueel gebruikt een jong inheems meisje menselijke botten om de geesten op te roepen van de twee bekendste conservatieve leiders, grondlegger Diego Portales en naaste Pinochet-medewerker Jaime Guzmán, om zo geschiedenis te “onschrijven”.

Geschoten in zwart-wit op celluloidfilm (of wat daarop moet lijken) en de muziek van Tim Fain (de componist van Black Swan) gecombineerd met een sinister sounddesign dragen bij aan de antieke feel van de film, terwijl ook het bovennatuurlijke gevoel van de bezweringen van het meisje worden versterkt.

Ari Aster, bekend van zijn innovatieve kijk op horror, zal The Bones produceren samen met Adam Butterfield. Hoewel het er best aandoenlijk uitziet op deze beelden, is de korte film bedoeld voor volwassenen. Naar verwachting zal deze korte film in het tweede helft van dit jaar in premiére gaan.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie