Krijgen we dan toch ‘Silent Hills’ op de PS5?

De persoon die eerder dit jaar uitspraken heeft gedaan en info heeft gelekt over God of War: Ragnarok komt nu opnieuw met juicy informatie aanzetten. Volgens de ‘leaker’ zou er door Hideo Kojima wel degelijk gewerkt worden aan Silent Hills, de gecancelde game die beloofd werd in de hit-demo P.T.

Techdemo P.T. blijft na jaren doodeng

P.T. oftewel Playable Teaser werd een enorm succes en werd door vele gezien als de nieuwe standaard voor first-person horrorgames. Als je bijvoorbeeld kijkt naar populaire titels als Layers of Fear of zelfs Resident Evil 7 dan is duidelijk te zien dat dit statement zeker niet overdreven is. Mede door het vroege succes van wat in principe een technische demo was maakte het uiteindelijk nog extra zuur toen Silent Hills in april van 2015 gecancelled werd.

Volgens Youtuber Moor’s Law is Dead, die de eerdere uitspraken deed over God of War en gelijk bleek te hebben, kondigde aan dat het “almost entirely confirmed” is dat zowel een remake van de originele Metal Gear Solid in de pijplijn zit alsook Silent Hills. Toch weer twee Konami titels en beide van creative director Hideo Kojima. Spannend! Dit alles werd besproken in een podcast die je hier kan terugkijken. Voor wat het waard is hoop ik in ieder geval héél erg dat deze geruchten kloppen. Silent Hill is een van mijn favoriete horror franchises en P.T. blies mij, zoals velen, helemaal weg.

Still hoop of een gezonde dosis scepsis? Wat vinden jullie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Krijgen we dan toch ‘Silent Hills’ op de PS5?”

Plaats een reactie