Concept Art: Krijgt de Hellraiser reboot eindelijk vorm?

Rond Hellraiser, Clive Barkers horrorklassieker, gaan al jaren remake verhalen, Dimension Films bevestigde deze plannen in 2006, maar het project kwam nooit echt van de grond. Er werd tussendoor nog een lowbudget Hellraiser 9 gemaakt.

Het eerste script voor de reboot van Julien Maury and Alexandre Bustillo (À l’intérieur) is afgeslagen en dat terwijl ze voor 100% gesteund werden door Clive Barker. Even later werd nog een Franse regisseur aangetrokken, Pascal Laugier (Martyrs) zou geen directe remake willen maken, maar voor een origineel en spannend verhaal willen gaan welke wel duidelijk in verbonden aan het boek The Hellbound Heart van Clive Barker, de schrijver reageerde hierop positief. Om onverklaarbare redenen is ook dit niet doorgegaan. De namen van Patrick Lussier en Todd Farmer (My Bloody Valentine 3D en Drive Angry) vielen later ook nog in verband met de remake.

Nu doen er twee nieuwe namen de ronde: Filmmaker Mike Le Han (Mrs Peppercorn’s Magical Reading Room) en Concept Artist Paul Gerrard (Wrath of the Titans en World Invasion: Battle Los Angeles) werken aan een nieuwe Hellraiser-wereld. Die laatste heeft op zijn weblog drie stukken concept art voor de reboot geplaatst en laat erbij weten dat Mike Le Han een teaser heeft geproduceerd, als de teaser klaar is zullen ze de beelden en een eerste draft van het script gaan pitchen bij Dimension Films.En nu maar hopen dat de teaser van het duo binnenkort ook gepubliceerd wordt en dat het geheel het origineel in zijn waarde laat.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie