Lamentum; speel de demo voor pixel-art Lovecraft-game

We kennen allemaal de horrorverhalen van H.P. Lovecraft en er zijn ook een aantal games in die setting, waaronder recentelijk nog Call of Cthulhu en The Sinking City. Daar komt er nu eentje bij: Lamentum. De Kickstarter begon  in juni en heeft zijn doel gehaald.

In Spanje is Obscure Tales, wat bestaat uit Nicolás (programmeur) en Fran (Pixel Artist), bezig met de ontwikkeling van een game die veel invloeden leent van de Resident Evil- en Silent Hill series, maar zijn oorsprong kent uit de verhalen van Cthulu. Jij bent Victor, een jonge Aristocraat in Nieuw Engeland uit de 19e eeuw die dringend op zoek is naar een geneesmiddel voor een zeldzame ziekte. Zijn laatste hoop is een graaf in een duister landhuis die elke elke wens in vervulling kan laten gaan…maar tegen welke prijs?

De pixel art ziet er super tof uit, elke fan van Clive Barker of David Cronenberg zal zich er gelijk in thuis voelen. De monsters zijn groot en uitbundig en de achtergronden zijn vol met kleine details. De hele game ademt sfeer uit, je ziet de liefde van de developers voor dit genre er duidelijk in terug.

Obscure Tales heeft ondertussen ook een demo uitgebracht als voorproefje, in augustus is versie 1.1.2 live gezet, die je voor PC kan downloaden. De game wordt in het eerste kwartaal van 2020 verwacht op PC en later in het tweede en vierde kwartaal respectievelijk voor Nintendo Switch en PS4 en Xbox One.

Lamentum - Survival horror in an endless nightmare | Kickstarter Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie